Βιολογική Λουΐζα φύλλο ‘Aroma Farms’ 10gr

3.90

Aloysia triphylla (L’Her.) Britton

Η Λουΐζα είναι βότανο το οποίο προέρχεται από την Νότια Αμερική και το έφεραν, μαζί με άλλα, οι Ισπανοί στην Ευρώπη στα τέλη του 17ου αιώνα. Το όνομα της προέρχεται από την τότε βασίλισσα της Ισπανίας Μαρία Λουΐζα της Πάρμα. Στην Ελλάδα το φυτό ευδοκίμησε με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο αυτή τη στιγμή.
Η Λουΐζα δίνει ένα άρωμα λεμονιού όπου χρησιμοποιείται και πάει θαυμάσια σε ψάρι, κοτόπουλο, σαλάτες, σούπες και μαρινάδες. Μπορούμε επίσης να την χρησιμοποιήσουμε σε διάφορα γλυκά αλλά και δροσιστικά σορμπέ, παγωτά, φρουτοσαλάτες και ποτά. Τέλος, δε πρέπει να ξεχνάμε ότι μπορούμε να την προσθέσουμε μαζί με άλλα βότανα σε διάφορα αφεψήματα αντί λεμονιού αλλά και να φτιάξουμε ένα υπέροχο ηρεμιστικό τσάι από αυτήν μαζί με λίγο μέλι ή γάλα.

Παραδοσιακές Ιδιότητες
Παραδοσιακά η Λουΐζα χρησιμοποιείται ως αφέψημα για την καταπολέμηση της δυσπεψίας, του στομαχόπονου, της διάρροιας και της κολίτιδας. Μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις ημικρανίας και στην κακοσμία του στόματος. Είναι εξαιρετικό ηρεμιστικό και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες κάτι που σε συνδυασμό με την λεμονάτη γεύση του μας δίνει ένα υπέροχο τσάι για το βράδυ. Το αφέψημα της Λουΐζας είναι επίσης διουρητικό, μπορεί να βοηθήσει στην αποβολή των πετρών από τα νεφρά και την απομάκρυνση κατακρατούμενων υγρών που οδηγούν στην κυτταρίτιδα. Σε συνδυασμό με άσκηση και καλή διατροφή μπορεί να βοηθήσει όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Ωστόσο δεν πρέπει να υπερβαίνουμε τα 2 φλιτζάνια την ημέρα και να υπάρχει διακοπή για δύο βδομάδες μετά από χρήση δύο εβδομάδων και καλό είναι να μην την χρησιμοποιούμε για παραπάνω από οχτώ εβδομάδες το χρόνο.

Πρέπει να αποφεύγεται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και από αυτούς που έχουν υπόταση