Μέλι Βελανιδιάς Θράκης ‘Γαϊδαράκος’ 450gr

7.35

Μέλι βελανιδιάς από τη Θράκη.

Το μέλι βελανιδιάς παράγεται σε ορεινές περιοχές όπου αναπτύσσονται βελανιδιές. Αυτο το μέλι συλλέγεται από περιοχή χαρακτηρισμένη και προστατευμένη ως Νατούρα 2000.

Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το ΑΠΘ, η οποία ανέλυσε 48 διαφορετικά μέλια από πολλές περιοχές της Ελλάδας, απεδείχθη ότι οι ιδιότητες τους υπερτερούν στα σημεία σε σχέση με αντίστοιχα μέλια του εξωτερικού.

Η λέκτορας του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας του ΑΠΘ κα Τανανάκη, επισήμανε τη μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες των 48 ελληνικών μελιών, ουσίες απαραίτητες για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, για την άμυνα του οργανισμού σε πολλές ασθένειες αλλά και για τη βοήθεια τους ώστε να επιβραδύνεται ο εκφυλισμός των κυττάρων.   Οι ερευνητές κατά τη διάρκεια της εξέτασης των δειγμάτων του ελληνικού μελιού ανέλυσαν και το γνωστό μέλι του εξωτερικού, Manuka, το οποίο είναι δημοφιλές για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Στη σύγκριση που έκαναν, λοιπόν, με τα ελληνικά μέλια διαπιστώθηκε με μεγάλη έκπληξη ότι το Manuka δεν έχει τόσο πλούσια αντιοξειδωτικά στοιχεία, σε αντίθεση με τα ελληνικά μέλια.

Ένα άλλο συμπέρασμα της έρευνας ανέδειξε το μέλι βελανιδιάς ως το μέλι με τη μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση. Το μέλι βελανιδιάς είναι επιπλέον πλούσιο σε ιχνοστοιχεία (μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο).

Πρόκειται για ένα πολύ αρωματικό μέλι με έντονη γεύση που θυμίζει καραμέλα. Είναι παχύρευστο με έντονο σκούρο χρώμα. Όταν κρυσταλλώνει η σύστασή του γίνεται πιο σκληρή και το χρώμα του πιο ανοιχτό.

Για να το ρευστοποιήσετε, όπως ισχύει για όλα τα μέλια, θα πρέπει να το βάλετε σε ζεστό νερό (μπειν μαρι) σε θερμοκρασία έως 35 C.

Κωδικός προϊόντος: TP-GAI-HONAOAK450 Κατηγορία: Ετικέτες: , , ,