Αλάτι Βράχων Κυθήρων ‘KALIMERA PRODUCTS’ 250gr
Το αλάτι το βρίσκουμε στις βραχώδης ακτές των Κυθήρων που δημιουργούν φυσικές κοιλότητες.
Η θάλασσα το χειμώνα με τα μανιασμένα κύματα ξεπλένει και γεμίζει με θαλασσινό νερό τις γούρνες. Όπου στα μέσα Ιουλίου έως το τέλος Σεπτεμβρίου γίνεται εξάτμιση και οι ντόπιοι ψαράδες και αλυκάριοι με κόπο και υπομονή συλλέγουν το αλάτι σε ψάθινα καλάθια. Το αφήνουν να στεγνώσει στον ήλιο, με απόλυτα φυσικό τρόπο, όπως αιώνες πριν.
Γι αυτό το αλάτι των βράχων Κυθήρων αποτελεί προϊόν υψηλής ποιοτικής αξίας. Οι νιφάδες του κλείνουν μέσα τους πολλά ευεργετικά συστατικά και ιχνοστοιχεία. Περιέχει αυξημένα ποσοστά καλίου και μαγνησίου. Έχει χαμηλότερη συγκέντρωση χλωριούχου νατρίου και συνεπώς δεν είναι τόσο επιβλαβές για την αρτηριακή υπέρταση.
Τα ξένα σώματα που ενδεχομένως βρείτε στο αλάτι είναι από τη χλωρίδα της θάλασσας, δηλαδή φύκια ή βρύα, τα οποία συντελούν στη ξεχωριστή γεύση του.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ:
Αποθηκεύστε το αλάτι σε βαζάκι με καπάκι (μη μεταλλικό) ή σε ειδική αλατοθήκη χωρίς να έρχεται σε επαφή με υγρασία και ήλιο.
ΧΡΗΣΗ:
Στις σαλάτες: Το αλάτι Κυθήρων έχει μια «τραγανή» αίσθηση που θα σας ενθουσιάσει! Διαλύεται στιγμιαία στο στόμα και έχει μια εξαιρετικά απλή γεύση.
Βραστά λαχανικά και χόρτα: Βάζετε άφθονο νερό και αλατίζετε με μία κουταλιά της σούπας ανά λίτρο νερού, όταν το νερό έχει πάρει βράση. Έτσι έχετε έντονο το χρώμα των λαχανικών και μία υπέροχη γεύση.
Τηγανιτά: Αλατίστε τα κρέατα και τα ψάρια αρκετή ώρα πριν το τηγάνισμα
Όσπρια: Αλατίστε προς το τέλος για να μη σκληρύνουν.
Μαγειρική: Αρτεύουμε με αλάτι κατά το σωτάρισμα.
Ψάρια και κρέατα: Τα ψάρια και τα μπούτια αρνιού ή κατσικάκι τα βρέχουμε με άφθονο νερό και βάζουμε αρκετό αλάτι να δημιουργηθεί κρούστα. Κατόπιν τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Όταν είναι έτοιμο η κρούστα του αλατιού ξεκολλάει σαν φλοιός και μένει η νοστιμιά της θάλασσας.
Χορτόπιτες: Κόβουμε τα άγρια αρωματικά χόρτα, ή σέσκλα ή σπανάκι σε μέτρια κομμάτια. βάζουμε αλάτι βράχων και τα τρίβουμε με τα χέρια μας για να βγάλουν τα υγρά τους. Στραγγίζουμε, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, χωρίς επιπλέον αλάτι.
ENGLISH
Χειροποίητος Παραδοσιακός Κλασσικός Χαλβάς με Χαρουπόμελο 'Χαλβάς Δραπετσώνας' 450gr
Χαλβάς Cranberry & Αμύγδαλο 'Χαλβάς Δραπετσώνας' 900gr
Βιολογικό Βότανο Τσουκνίδα 'Άρωμα Φύσης' 30gr
Μπάρα Μελιού Πρωτεΐνης Μαύρης Σοκολάτας 'Honey Bar' 40grΧ12τεμ
Παρασκεύασμα με Ταχίνι X/Z & Γλυκαντικές Ύλες 'Χαλβάς Δραπετσώνας' 450gr
Χαλβάς Αμυγδάλου Μαύρη Ζάχαρη & Ταχίνι Ολικής 'Χαλβάς Δραπετσώνας' 450gr
Σοκολάτα Γάλακτος Χ/Ζ με Γανόδερμα ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ 10 x 100g
Μαρμελάδα Φράουλα με Ρούμι και Καστανή Ζάχαρη 'JUKEROS' 250 gr
Φιστικοβούτυρο με Μελάσα EMELIA 230gr
Χειροποίητο Άλειμμα Χιώτικου Μανταρινιού 'CITRUS' 250gr
Vegan Σαλάμι Σύκου Κύμης MOROCCAN SPICES 'Συκοφάγος' 180gr
Υγρό Καθαρισμού για Ευαίσθητη Περιοχή MastihaCare 'MastihaShop' 200ml
Σκορδαλιά με Αμύγδαλο 'MastihaShop' 180gr
Μαρμελάδα Κουμ-Κουάτ 'CORFU SPIRIT' 380gr
Χειροποίητη Μαρμελάδα Χίου Τριών Εσπεριδοειδών 'CITRUS' 380gr
Βιολογικά Αμπελόφυλλα από Σουλτανίνα 'Βιοαγρός' 420gr 

