Πεντανόστιμα κουλουράκια με μαστίχα υποβρύχιο

Υλικά

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

1 ποτηράκι του κρασιού γάλα φρέσκο

4 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαστίχα υποβρύχιο

4 φλυτζάνια του τσαγιού περίπου αλεύρι φαρινάπ

Εκτέλεση

Σ’ ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη μαστίχα μέχρι να ρευστοποιηθεί εντελώς η μαστίχα.

Έπειτα, σ’ ένα μπωλ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το μείγμα γάλακτος-μαστίχας μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα.

Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και αφού ζυμώσουμε καλά όλα τα υλικά, πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα της αρεσκείας μας.

Τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 30-35 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των κουλουριών μας και το φούρνο μας και είναι έτοιμα!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε ν’αυξομειώσετε τη ποσότητα της μαστίχας ανάλογα με το πόσο γλυκά τα θέλετε, αφού η μαστίχα υποβρύχιο δε πικρίζει. Επίσης, μπορείτε να τα φτιάξετε και με υποβρύχιο βανίλιας.