Η Ιστορία του Γλυκού του Κουταλιού

13, Νοεμβρίου 2015
Αθήνα, Ελλάδα

Από τα πλέον παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα, θεωρείτε και το γλυκό του κουταλιού το οποίο και δημιουργήθηκε πριν από χιλιάδες χρόνια, απ’ την ανάγκη των ανθρώπων να συντηρήσουνε τα άπλετα φρούτα και λαχανικά που τους περίσσευαν απ’ τη σοδιά.

Μάλιστα, μια από τις πιο κλασικές τεχνικές που χρησιμοποιούσαν οι νοικοκυρές από Αρχαιοτάτους χρόνους ήταν το στέγνωμα στον ήλιο ενώ αργότερα ήρθε και η ειδική συντήρηση μέσα σε σιρόπι, το βράσιμο των φρούτων καθώς και η μετατροπή τους σε μαρμελάδες.

Ο όρος φυσικά «γλυκό του κουταλιού» ήρθε αιώνες αργότερα, όταν στην εποχή των προ παππούδων και των προ γιαγιάδων μας, τα εν λόγο γλυκά τα κερνούσαν μέσα σε ένα μεγάλο μπολ με πολλά κουταλάκια ή σε μικρά πιατάκια κεράσματος, φυσικά με ένα μικρό κουτάλι. Το γλυκό του κουταλιού αποτελούσε το πιο καλοδεχούμενο κέρασμα για όλα τα νοικοκυριά και οι καλεσμένοι έδειχναν να το απολαμβάνουν ιδιαίτερα.

Στα νεότερα χρόνια της Ελληνικής ιστορίας άλλα ακόμα και σήμερα, τα γλυκά του κουταλιού μπορεί να τα βρει κανείς σχεδόν σε κάθε νοικοκυριό ενώ τα τελευταία χρόνια έχουνε γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή και στους τουρίστες που επιλέγουν να τα παίρνουν μαζί τους και ως δώρα ή φιλέματα πίσω στις χώρες τους.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα Terra Pura, τα γλυκά του κουταλιού, όπως όλα τα παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα έχουν πάντα την τιμητική τους.

Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε, αγνά, παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού «Μελίντρα» τα οποία και παράγονται με εντελώς αρχέγονες μεθόδους από φρούτα, άγριους καρπούς και βότανα όπου συλλέγονται και μεταποιούνται αποκλειστικά στο χέρι.

Κύριο μέλημα της οικογένειας «Μελίντρα», η οποία τηρεί ευλαβικά τους κανόνες υγιεινής και καθαριότητας κατά την παραγωγική διαδικασία, είναι η επίδειξη ιδιαίτερης φροντίδας για κάθε προϊόν ξεχωριστά, έτσι ώστε να διατηρούνται αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά, οι ιδιότητες, η γεύση και το άρωμα των άγριων φρούτων και καρπών. Η άριστη ποιότητα των πρώτων υλών και οι παραδοσιακοί, χειροποίητοι, τρόποι επεξεργασίας τους από την ίδια την οικογένεια, προσδίδουν στα προϊόντα έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσης και ποιότητας!