ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ!

σπιτικο-βουτυρο-αμυγδαλου

Αυτή η συνταγή για βούτυρο αμυγδάλου χρησιμοποιεί το καλύτερο προϊόν, το αμύγδαλο, συνδυάζει φίνα και υγιεινή γεύση και θα αφήσει ένα υπέροχο άρωμα στην κουζίνα σας που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!

Συστατικά (για 2 περίπου φλιτζάνια)

2 φλιτζάνια βιολογικά ωμά/φυσικά αμύγδαλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προαιρετικό)

Το ψήσιμο είναι προαιρετικό, αλλά αν αποφασίσετε να το κάνετε, θα αναδείξει το άρωμα του ξηρού καρπού. Αν κατά την εκτέλεση το βούτυρο δεν ομογενοποιείτε μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά της σούπας καρυδέλαιο ή άλλο λάδι της επιλογής σας, μετα τα  4 πρώτα λεπτά της άλεσης.  Αν αποφασίσετε να προσθέσετε σιρόπι σφενδάμου ή μέλι για έξτρα όγκο, μπορείτε να το κάνετε στο τέλος της διαδικασίας, διαφορετικά το μείγμα θα κολλάει.

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Απλώστε μία στρώση από αμύγδαλα σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολα και ψήστε για 12-15 λεπτά, προσέχοντας να μην τα παραψήσετε. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.

Ρίξτε τα αμύγδαλα στο multi προσθέστε το αλάτι και αλέστε μέχρι να έχετε μια χοντροκομμένη σκόνη, στην υψηλότερη ρύθμιση για 1-2 λεπτά. Καθαρίστε τις πλευρές του δοχείου αν χρειαστεί και επεξεργαστείτε ξανά μέχρι να αποκτήσει μια παχύρρευστη, λεία υφή. Επαναλάβετε όσες φορές απαιτείται: όλη η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 12 λεπτά. Μόλις τα έλαια ελευθερωθούν πλήρως, θα έχετε ένα υπέροχο, κρεμώδες βούτυρο αμυγδάλου.

Δεν θα βλέπετε την ώρα να ενδώσετε χωρίς αμφιβολία σε αυτό το θεϊκό γλύκισμα με ένα κουτάλι αλλά να θυμάστε: ανταμείβονται όσοι έχουν υπομονή! Αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 2 ώρες πριν το απολαύσετε όπως εσείς επιθυμείτε. Βουτήξτε φέτες μήλου στο βούτυρο, απλώστε το πάνω σε ψωμί ή πάρτε μια κουταλιά για ενέργεια πριν ξεκινήσετε την προπόνηση στο γυμναστήριο.

 

Καλή σας απόλαυση!

Πηγή: goodnessis