Συνταγή: Πατάτες με τρούφα μανιτάρι

Τι θα φάμε σήμερα; Η Terra Pura σας προτείνει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή. Προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα υλικά στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. 

 

Υλικά

6 μεγάλες πατάτες

250 γρ. τυρί gouda τριμμένο

1 κουτ. σούπας βούτυρο

1 ½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

αλάτι και πιπέρι

10 γρ. τρούφα

½ φλ. τσαγιού τρουφέλαιο

 

Εκτέλεση

 

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε φέτες. Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί με ελάχιστη τρούφα, που ίσα-ίσα θα δώσει το άρωμα της. Μόλις πάρει βράση, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να “ησυχάσει”. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, βάζουμε μια στρώση πατάτες, αλάτι, πιπέρι, ραντίζουμε με το τρουφέλαιο και λίγη κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε να κάνουμε στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας, ρίχνουμε από πάνω και το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν σερβίρουμε το φαγητό μας, προσθέτουμε σε κάθε κομμάτι και λίγη τρούφα.

Καλή σας όρεξη!