TERRA FYLLIDA. Ταξίδι στον Μαγικό Κόσμο του Μανιταριού!

TERRA FYLLIDA. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ

TERRA FYLLIDA. Ταξίδι στον Μαγικό Κόσμο του Μανιταριού!

Η όλη ιδέα της Terra Fyllida γεννήθηκε το 2015 και η αγαπημένη μας Δήμητρα Χατζηασλάνη, founder και Υπεύθυνη πωλήσεων μας μιλά για την εταιρία της:

Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στη Θεσσαλονίκη, η καταγωγή των γονιών μας ήταν από τις Σέρρες.  Στα χρόνια της κρίσης αντιμετωπίσαμε το δίλημμα του να φύγουμε στο εξωτερικό (όπως οι περισσότεροι νέοι επέλεξαν) ή να μείνουμε στην Ελλάδα και να παλέψουμε εδώ με κάτι καινοτόμο.  Έτσι κάνοντας αποκέντρωση επιλέξαμε τον τόπο καταγωγής των γονιών μας και επενδύσαμε στον αγροτικό τομέα.

Την Terra Fyllida ιδρύσαμε το 2015 ο αδερφός μου κι εγώ, παρόλο που προερχόμαστε από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους, μας κέρδισε ο χώρος της γαστρονομίας. Αρχές του 2019 ο αδελφός μου αποχώρησε, αποφασίζοντας να ασχοληθεί με κάτι διαφορετικό και στο τιμόνι της εταιρίας έμεινα εγώ, συνεχίζοντας το όραμα μας και το Ταξίδι στον Μαγικό Κόσμο του Μανιταριού που ξεκινήσαμε μαζί.

Τι είναι αυτό που σας ώθησε να δημιουργήσετε την εταιρία σας;

Αγαπάμε τα μανιτάρια και θέλουμε να τα παρουσιάσουμε με διαφορετικούς τρόπους και ιδέες, γι’ αυτό επιλέξαμε την μεταποίηση και την τυποποίηση, με όραμα να ταξιδέψουν οι γεύσεις μας σε όλο τον κόσμο.

Τι σας έδωσε έμπνευση; Γιατί επιλέξατε το μανιτάρι;

Εντοπίσαμε ένα κενό στην αγορά από ποιοτικά τυποποιημένα προϊόντα μανιταριών εκτός της κονσέρβας κι έτσι θελήσαμε να δημιουργήσουμε νέες προτάσεις και να γνωρίσει ο κόσμος τα μανιτάρια αλλιώς…!

Στόχος μας είναι η ανάδειξη της υψηλής τους διατροφικής αξίας.

Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στην δουλειά σας;
Σχεδιάσαμε τα προϊόντα μας με γνώμονα την ποιότητα, την διαφορετική γεύση από ό,τι είχαμε μέχρι πριν γνωρίσει σε μανιτάρι, και την δυνατότητα να έχει ο καταναλωτής έτοιμο προϊόν χωρίς να χρειάζεται να το μαγειρέψει εκείνη την ώρα, αλλά με πρωτότυπους συνδυασμούς γεύσεων.

Σε διάφορες εκθέσεις που συμμετέχουμε ή ημέρες γευσιγνωσίας απολαμβάνουμε τις εκδηλώσεις ενθουσιασμού και την αποδοχή του κόσμου και μας δίνουν την ηθική ικανοποίηση ότι σχεδιάσαμε και καταφέραμε να προσθέσουμε στο καθημερινό τους τραπέζι τα μανιτάρια νόστιμα και υγιεινά.

Βεβαίως ομολογώ πως από μία στιγμή έμπνευσης, και μετά από πολλά  πειράματα και δοκιμές, το να σχεδιαστεί και να παραχθεί ένα νέο προϊόν που θα βρει θαυμαστές, μας δίνει μεγάλη χαρά και είναι το πιο δημιουργικό κομμάτι της δουλειάς μας.

Ποιο είναι το μαγικό υλικό που κάνει την εταιρία σας τόσο πρωτοποριακή και καινοτόμα;

Χρησιμοποιούμε μόνο φρέσκα μανιτάρια ως βασική πρώτη ύλη, τα οποία επεξεργαζόμαστε αμέσως μόλις τα παραλάβουμε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας και όλες οι υπόλοιπες ύλες είναι προσεκτικά επιλεγμένες για την άριστη ποιότητά τους. Παρασκευάζουμε τα προϊόντα μας με την προσοχή που θα μαγείρευε μια μητέρα για τα παιδιά της!

Για παράδειγμα ακόμα και για την γεύση και άρωμα πορτοκαλιού που θέλαμε να δώσουμε στο Chutney μανιτάρι τσίλι, κάρυ πορτοκάλι, δεν χρησιμοποιήσαμε τεχνητά αρώματα πορτοκαλιού όπως συνηθίζεται στις βιομηχανίες τροφίμων, αλλά παράγουμε τον δικό μας χυμό πορτοκαλιού από φρέσκα πορτοκάλια και παίρνουμε το ξύσμα από τον φλοιό του πορτοκαλιού!

Τι νέο ετοιμάζετε αυτό το διάστημα;

Αυτό το διάστημα η Terra Fyllida, βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας και δοκιμών νέων προϊόντων,που αν όλα πάνε καλά θα παρουσιαστούν τον Ιανουάριο του 2020… stay tuned!!!!0

Your Cart

preloader