Βιολογικό Φυστικοβούτυρο Natural ‘Το Δισάκι’ 500gr
Η οικογένεια Κυριαζίδη, ξεκίνησε το 2013 την καλλιέργεια φιστικιού με κέλυφος με ιδιοπαραγόμενο σπόρο και την παρασκευή βιολογικού φιστικοβούτυρου.
«Η καλλιεργήσιμη γη μας, έκτασης 50 στρεμμάτων, βρίσκεται στον Νομό Έβρου, στα όρια της προστατευόμενης από συνθήκες της Ε.Ε. ζώνης Natura. Είναι ενταγμένη από το 2005 σε πρόγραμμα βιολογικής καλλιέργειας με παραγωγή μηδικής και βίκου, καλλιέργειες που δεν απαιτούν χημικές προσθήκες, ενώ παράλληλα εμπλουτίζουν το έδαφος με φυσικά στοιχεία που δεσμεύουν και εναποθέτουν σε αυτό». Όπως μου εξήγησαν μάλιστα, η συγκεκριμένη ποικιλία που καλλιεργούν ονομάζεται «Ορφέας».
Πρόκειται για κόκκινο φιστίκι, που δεν έχει μεγάλη απόδοση σε κιλά αλλά έχει πολύ γεμάτη γεύση.
ο καρπός καβουρδίζεται και αλέθεται για να δώσει μια παχύρρευστη, γευστική πάστα.
Το φιστικοβούτυρο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες.
Πηγή: www.lifo.gr