Μείγμα για Τσουρέκι 3 σε 1 ΕΛΜΑ 2x20gr
Συστατικά: Ξηρή μαγιά (saccharomyces cerevisae, Γαλακτωματοποιητής: μονοστεατική σορβιτάνη, ασκορβικό οξύ), Μαχλέπι, Μαστίχα Χίου.
Αλλεργιογόνα: Δεν περιέχονται αλλεργιογόνα συστατικά.
ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: 2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ (2 Χ 20g) ΓΙΑ 1Kg ΑΛΕΥΡΙ.
Χωρίς γλουτένη ,Χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, VEGAN.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ
Υλικά:
1Kg αλεύρι για τσουρέκι
300g ζάχαρη
200g βούτυρο
2 φακελάκια ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ 3 σε 1 ΕΛΜΑ
120g νερό χλιαρό
200g γάλα
4 αυγά
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Α. Διαλύουμε 2 φακελάκια ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ 3 σε 1 ΕΛΜΑ στο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με 150g αλεύρι στο μίξερ με τον γάντζο. Το σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Χτυπάμε καλά τα αυγά και το αλάτι, τα προσθέτουμε στο φουσκωμένο μείγμα και ανακατεύουμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά.
Β. Θερμαίνουμε σε χαμηλή φωτιά σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, 100g βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθούν τα υλικά, ανακατεύοντας συνέχεια. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι στο μίξερ με τα υλικά του μείγματος Α και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά.
Γ. Προσθέτουμε στο μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά 850g αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι (περίπου 10 λεπτά) και στη συνέχεια ανεβάζουμε στη δυνατή για 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε 100g λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του μίξερ (περίπου 5 λεπτά). Τότε, την αφαιρούμε και τη βάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε αλείψει με λίγο σπορέλαιο, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει, μέχρι να διπλασιαστεί (περίπου 1 ώρα). Πλάθουμε 2 μεγάλα τσουρέκια στο σχήμα της αρεσκείας μας (πλεξούδες, στριφτό) και τα τοποθετούμε σε στενό ταψί με λαδόκολλα, για να φουσκώσουν χωρίς να απλώσουν, όπου τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 30 λεπτά. Αλείφουμε προαιρετικά με αραιωμένο κρόκο, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε για 40-50 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 150oC.