Τραχανάς με Μαστίχα ‘MastihaShop’ 340gr
ΚΥΡΙΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
-
Αλεύρι Σιταριού Κίτρινο
-
Σιμιγδάλι
-
Γιαούρτι
-
Τομάτα
-
Κρεμμύδι
-
Ελαιόλαδο
-
Μαστίχα Χίου 1.8%
-
Αλάτι
Ελιές Καλαμών σε Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο 'Silver Leaf' 330gr
Μείγμα για Τσουρέκι 3 σε 1 ΕΛΜΑ 2x20gr
Βιολογικά Δημητριακά με Ταχίνι REAL BREAKFAST 350gr
Βιολογικό Δεντρολίβανο 'Άρωμα Φύσης' 30gr
Βιολογική Πρωτεΐνη Chia GOOD LIFE 'Βιοαγρός' 200gr
Μπάρα Μελιού Μελεκούνι 'Honey Bar' 40grΧ12 τεμ
Σπαγγέτι από Γλυκομαννάνη με Βρώμη Fitness Pasta EVERGREEN 250gr
Βιολογικό ΠΟΠ ΣΤΑΡ με Μέλι 'Βιοαγρος' 100gr
Σαφράν Κόκκινο ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 1gr
Βιολογική Πιπερόριζα-Τζίντζερ Σκόνη 'OLA-BIO' 50gr
Βιολογικό Μέλι Δάσους & Θυμάρι 'ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ' 450g
Βιολογικό Μέλι Ερείκης 'ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ' 450g
Βιολογικό Σπέλτ με Σοκολάτα 'Βιοαγρός' 100gr
Βιολογικό Κριθαράκι Ζέας Ολικής Άλεσης 'ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ' 400gr
Ελιές Καλαμών σε Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο 'Silver Leaf' 330gr
Μείγμα για Τσουρέκι 3 σε 1 ΕΛΜΑ 2x20gr
Βιολογικά Δημητριακά με Ταχίνι REAL BREAKFAST 350gr
Βιολογικό Δεντρολίβανο 'Άρωμα Φύσης' 30gr
Βιολογική Πρωτεΐνη Chia GOOD LIFE 'Βιοαγρός' 200gr
Μπάρα Μελιού Μελεκούνι 'Honey Bar' 40grΧ12 τεμ
Σπαγγέτι από Γλυκομαννάνη με Βρώμη Fitness Pasta EVERGREEN 250gr
Βιολογικό ΠΟΠ ΣΤΑΡ με Μέλι 'Βιοαγρος' 100gr
Σαφράν Κόκκινο ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 1gr
Βιολογική Πιπερόριζα-Τζίντζερ Σκόνη 'OLA-BIO' 50gr
Βιολογικό Μέλι Δάσους & Θυμάρι 'ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ' 450g
Βιολογικό Μέλι Ερείκης 'ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ' 450g
Βιολογικό Σπέλτ με Σοκολάτα 'Βιοαγρός' 100gr
Βιολογικό Κριθαράκι Ζέας Ολικής Άλεσης 'ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ' 400gr
6.10€
Ο τραχανάς είναι ζυμαρικό φτιαγμένο από αλεύρι και σιμιγδάλι.
Σε διαφορετικές τοπικές συνταγές, θα τον βρούμε με σάλτσα τομάτας, με γιαούρτι ή τραχανόχορτο. Έχει σχήμα κοκκώδες και ακανόνιστο.
Μαγειρεύεται είτε σαν σούπα βρασμένος σε αρκετό νερό, είτε πιο πηκτός, σε λιγότερο νερό. Κατά την παρασκευή του χειροποίητου τραχανά, ένα παχύρρευστο μείγμα από γάλα, αλεύρι και σιμιγδάλι, βράζεται και κατόπιν αφήνεται να ξεραθεί στον ήλιο. Το τελευταίο στάδιο είναι το στέγνωμά του. Για να γίνει αυτό, ο τραχανάς απλώνεται ώστε να έχει τη μέγιστη δυνατή επιφάνεια. Η διαδικασία αυτή, το άπλωμα του τραχανά έχει παραμείνει και ως λαϊκή έκφραση, που αναφέρεται σε κάποιον που αργοπορεί χαρακτηριστικά.t
Αλεύρι Σιταριού Κίτρινο
Σιμιγδάλι
Γιαούρτι
Τομάτα
Κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Μαστίχα Χίου 1.8%
Αλάτι