Τραχανάς με Μαστίχα ‘MastihaShop’ 340gr
ΚΥΡΙΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
-
Αλεύρι Σιταριού Κίτρινο
-
Σιμιγδάλι
-
Γιαούρτι
-
Τομάτα
-
Κρεμμύδι
-
Ελαιόλαδο
-
Μαστίχα Χίου 1.8%
-
Αλάτι
Υποβρύχιο Μαστίχα με Tριαντάφυλλο 'MastihaShop' 100gr
Χαλβάς Κλασσικός με Μαύρη Ζάχαρη & Ταχίνι Ολικής Άλεσης 'Χαλβάς Δραπετσώνας' 450gr
Μελομακάρονα Ν. Καρβάλης με Μέλι και Καρύδια 'ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΗΣ' 430gr
Μαρμελάδα Φράουλα 'ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ' 380gr
Μπάρα Μελιού με Βρώμη & Σταφίδες 'Honey Bar' 40grΧ12 τεμ
Βιολογικά Ρεβύθια Μέτρια OLA BIO 500gr
Σοκολάτα Υγείας με Μαύρη Τρούφα ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ 100g
Μαρμελάδα Φράουλα με Μαστίχα Χ/Ζ MastihaShop 230gr
Παραδοσιακό Γλυκό Κουταλιού Φυστίκι, Χίου 'CITRUS' 250gr
Μπάρα Δημητριακών Σοκολάτας Γάλακτος με Στέβια 'Wish Crunchy' 20τεμ Χ 35gr
Βιολογική Πιπερόριζα-Τζίντζερ Σκόνη 'OLA-BIO' 50gr
Βιολογικά Ζυμαρικά Konjac Ρύζι 'Magic Diet Pasta Bioagros' 250gr
Υποβρύχιο Μαστίχα με Tριαντάφυλλο 'MastihaShop' 100gr
Χαλβάς Κλασσικός με Μαύρη Ζάχαρη & Ταχίνι Ολικής Άλεσης 'Χαλβάς Δραπετσώνας' 450gr
Μελομακάρονα Ν. Καρβάλης με Μέλι και Καρύδια 'ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΗΣ' 430gr
Μαρμελάδα Φράουλα 'ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ' 380gr
Μπάρα Μελιού με Βρώμη & Σταφίδες 'Honey Bar' 40grΧ12 τεμ
Βιολογικά Ρεβύθια Μέτρια OLA BIO 500gr
Σοκολάτα Υγείας με Μαύρη Τρούφα ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ 100g
Μαρμελάδα Φράουλα με Μαστίχα Χ/Ζ MastihaShop 230gr
Παραδοσιακό Γλυκό Κουταλιού Φυστίκι, Χίου 'CITRUS' 250gr
Μπάρα Δημητριακών Σοκολάτας Γάλακτος με Στέβια 'Wish Crunchy' 20τεμ Χ 35gr
Βιολογική Πιπερόριζα-Τζίντζερ Σκόνη 'OLA-BIO' 50gr
Βιολογικά Ζυμαρικά Konjac Ρύζι 'Magic Diet Pasta Bioagros' 250gr
6.10€
Ο τραχανάς είναι ζυμαρικό φτιαγμένο από αλεύρι και σιμιγδάλι.
Σε διαφορετικές τοπικές συνταγές, θα τον βρούμε με σάλτσα τομάτας, με γιαούρτι ή τραχανόχορτο. Έχει σχήμα κοκκώδες και ακανόνιστο.
Μαγειρεύεται είτε σαν σούπα βρασμένος σε αρκετό νερό, είτε πιο πηκτός, σε λιγότερο νερό. Κατά την παρασκευή του χειροποίητου τραχανά, ένα παχύρρευστο μείγμα από γάλα, αλεύρι και σιμιγδάλι, βράζεται και κατόπιν αφήνεται να ξεραθεί στον ήλιο. Το τελευταίο στάδιο είναι το στέγνωμά του. Για να γίνει αυτό, ο τραχανάς απλώνεται ώστε να έχει τη μέγιστη δυνατή επιφάνεια. Η διαδικασία αυτή, το άπλωμα του τραχανά έχει παραμείνει και ως λαϊκή έκφραση, που αναφέρεται σε κάποιον που αργοπορεί χαρακτηριστικά.t
Αλεύρι Σιταριού Κίτρινο
Σιμιγδάλι
Γιαούρτι
Τομάτα
Κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Μαστίχα Χίου 1.8%
Αλάτι