Τραχανάς με Μαστίχα ‘MastihaShop’ 340gr
ΚΥΡΙΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
-
Αλεύρι Σιταριού Κίτρινο
-
Σιμιγδάλι
-
Γιαούρτι
-
Τομάτα
-
Κρεμμύδι
-
Ελαιόλαδο
-
Μαστίχα Χίου 1.8%
-
Αλάτι
Μαρμελάδα Ροδάκινο Πορτοκάλι 85% φρέσκο φρούτο ΓΕΩΔΗ 2x350g
Βιολογικοί Σπόροι Αμάρανθου 'Βιοαγρός' 500gr
Βιολογικό Άλειμμα Πορτοκάλι 100% Φρούτο Χ/Ζ 'ΓΕΩΔΗ' 2Χ225gr
Βιολογικό Μέλι Ερείκης 'ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ' 450g
Αλάτι Κρυσταλλικό Ιμαλαΐων σε Αλατιέρα 'Βιοαγρός' 400gr
Τραχανάς Χίου με Τραχανόχορτο και Ντομάτα 'MastihaShop' 400gr
Μαρμελάδα Ροδάκινο Πορτοκάλι 85% φρέσκο φρούτο ΓΕΩΔΗ 2x350g
Βιολογικοί Σπόροι Αμάρανθου 'Βιοαγρός' 500gr
Βιολογικό Άλειμμα Πορτοκάλι 100% Φρούτο Χ/Ζ 'ΓΕΩΔΗ' 2Χ225gr
Βιολογικό Μέλι Ερείκης 'ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ' 450g
Αλάτι Κρυσταλλικό Ιμαλαΐων σε Αλατιέρα 'Βιοαγρός' 400gr
Τραχανάς Χίου με Τραχανόχορτο και Ντομάτα 'MastihaShop' 400gr
6.10€
Ο τραχανάς είναι ζυμαρικό φτιαγμένο από αλεύρι και σιμιγδάλι.
Σε διαφορετικές τοπικές συνταγές, θα τον βρούμε με σάλτσα τομάτας, με γιαούρτι ή τραχανόχορτο. Έχει σχήμα κοκκώδες και ακανόνιστο.
Μαγειρεύεται είτε σαν σούπα βρασμένος σε αρκετό νερό, είτε πιο πηκτός, σε λιγότερο νερό. Κατά την παρασκευή του χειροποίητου τραχανά, ένα παχύρρευστο μείγμα από γάλα, αλεύρι και σιμιγδάλι, βράζεται και κατόπιν αφήνεται να ξεραθεί στον ήλιο. Το τελευταίο στάδιο είναι το στέγνωμά του. Για να γίνει αυτό, ο τραχανάς απλώνεται ώστε να έχει τη μέγιστη δυνατή επιφάνεια. Η διαδικασία αυτή, το άπλωμα του τραχανά έχει παραμείνει και ως λαϊκή έκφραση, που αναφέρεται σε κάποιον που αργοπορεί χαρακτηριστικά.t
Αλεύρι Σιταριού Κίτρινο
Σιμιγδάλι
Γιαούρτι
Τομάτα
Κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Μαστίχα Χίου 1.8%
Αλάτι