Τραχανάς με Μαστίχα ‘MastihaShop’ 340gr
ΚΥΡΙΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
-
Αλεύρι Σιταριού Κίτρινο
-
Σιμιγδάλι
-
Γιαούρτι
-
Τομάτα
-
Κρεμμύδι
-
Ελαιόλαδο
-
Μαστίχα Χίου 1.8%
-
Αλάτι
Corn Flakes Χωρίς Γλουτένη 'Tsakiris Family' 8 x 300gr
Βιολογική Πρωτεΐνη Ρυζιού 'Βιολόγος' 500gr
Μπάρα Μελιού με Φιστίκι & Λιναρόσπορο 'Honey Bar' 40grΧ12 τεμ
Βιολογικό Αλεύρι Βρώμης Ολικής Άλεσης 'ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ' 500gr
Ρόφημα με Πιπερόριζα, Γλυκόριζα & Κρόκο Κοζάνης 'Krocus Kozanis Products' 18gr
Βιολογικές Βίδες Ρεβυθάλευρου Χωρίς Γλουτένη ΒΙΟΑΓΡΟΣ 250gr
Στριφτάρια Νηστίσιμα Χίου 'MastihaShop' 500gr
Corn Flakes Χωρίς Γλουτένη 'Tsakiris Family' 8 x 300gr
Βιολογική Πρωτεΐνη Ρυζιού 'Βιολόγος' 500gr
Μπάρα Μελιού με Φιστίκι & Λιναρόσπορο 'Honey Bar' 40grΧ12 τεμ
Βιολογικό Αλεύρι Βρώμης Ολικής Άλεσης 'ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ' 500gr
Ρόφημα με Πιπερόριζα, Γλυκόριζα & Κρόκο Κοζάνης 'Krocus Kozanis Products' 18gr
Βιολογικές Βίδες Ρεβυθάλευρου Χωρίς Γλουτένη ΒΙΟΑΓΡΟΣ 250gr
Στριφτάρια Νηστίσιμα Χίου 'MastihaShop' 500gr
6.10€
Ο τραχανάς είναι ζυμαρικό φτιαγμένο από αλεύρι και σιμιγδάλι.
Σε διαφορετικές τοπικές συνταγές, θα τον βρούμε με σάλτσα τομάτας, με γιαούρτι ή τραχανόχορτο. Έχει σχήμα κοκκώδες και ακανόνιστο.
Μαγειρεύεται είτε σαν σούπα βρασμένος σε αρκετό νερό, είτε πιο πηκτός, σε λιγότερο νερό. Κατά την παρασκευή του χειροποίητου τραχανά, ένα παχύρρευστο μείγμα από γάλα, αλεύρι και σιμιγδάλι, βράζεται και κατόπιν αφήνεται να ξεραθεί στον ήλιο. Το τελευταίο στάδιο είναι το στέγνωμά του. Για να γίνει αυτό, ο τραχανάς απλώνεται ώστε να έχει τη μέγιστη δυνατή επιφάνεια. Η διαδικασία αυτή, το άπλωμα του τραχανά έχει παραμείνει και ως λαϊκή έκφραση, που αναφέρεται σε κάποιον που αργοπορεί χαρακτηριστικά.t
Αλεύρι Σιταριού Κίτρινο
Σιμιγδάλι
Γιαούρτι
Τομάτα
Κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Μαστίχα Χίου 1.8%
Αλάτι