Τραχανάς με Μαστίχα ‘MastihaShop’ 340gr
ΚΥΡΙΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
-
Αλεύρι Σιταριού Κίτρινο
-
Σιμιγδάλι
-
Γιαούρτι
-
Τομάτα
-
Κρεμμύδι
-
Ελαιόλαδο
-
Μαστίχα Χίου 1.8%
-
Αλάτι
Μαρμελάδα Λεμόνι με Καραμελωμένο Ginger και Ροδοπέταλα 'JUKEROS' 250 gr
Μαρμελάδα Ντομάτα 'CORFU SPIRIT' 250gr
Χειροποίητο Άλειμμα Χιώτικου Μανταρινιού 'CITRUS' 250gr
Τσάτνεϊ Μήλο Με Ντομάτα 'JUKEROS' 250 gr
Χειροποίητο Σαπούνι Γλυκερίνης με Κανέλα 'MastihaShop' 100 gr
Βιολογική Μαρμελάδα Λεμόνι με Μαστίχα Χίου 'MastihaShop' 250 gr
Λευκαντική κρέμα με Μαστίχα Χίου, Βιταμίνη C και γλυκόριζα 'MastihaShop' 50ml
Ψιλοκομμένη Τρούφα TROUFAPLUS 40gr
Υποβρύχιο Μαστίχα με Βύσσινο 'MastihaShop' 100gr
Βιολογικός Γλυκάνισος 'ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ' 250gr
After shave οξυγόνωσης με Μαστίχα 'MastihaShop' 100 ml
Μαρμελάδα Φράουλα 'ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ' 380gr
Κουτί Amenities 50ml 'ZEALOTS OF NATURE'
Παστέλι με Αμύγδαλα & Πορτοκάλι 'CORFU SPIRIT' 70gr
Κουτί Μαλλιών & Σώματος 'ZEALOTS OF NATURE'
Βιολογικό Σπαγγέτι Ντίνκελ Ολικής PastaMania OLA-BIO 500gr
Μαρμελάδα Λεμόνι με Καραμελωμένο Ginger και Ροδοπέταλα 'JUKEROS' 250 gr
Μαρμελάδα Ντομάτα 'CORFU SPIRIT' 250gr
Χειροποίητο Άλειμμα Χιώτικου Μανταρινιού 'CITRUS' 250gr
Τσάτνεϊ Μήλο Με Ντομάτα 'JUKEROS' 250 gr
Χειροποίητο Σαπούνι Γλυκερίνης με Κανέλα 'MastihaShop' 100 gr
Βιολογική Μαρμελάδα Λεμόνι με Μαστίχα Χίου 'MastihaShop' 250 gr
Λευκαντική κρέμα με Μαστίχα Χίου, Βιταμίνη C και γλυκόριζα 'MastihaShop' 50ml
Ψιλοκομμένη Τρούφα TROUFAPLUS 40gr
Υποβρύχιο Μαστίχα με Βύσσινο 'MastihaShop' 100gr
Βιολογικός Γλυκάνισος 'ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ' 250gr
After shave οξυγόνωσης με Μαστίχα 'MastihaShop' 100 ml
Μαρμελάδα Φράουλα 'ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ' 380gr
Κουτί Amenities 50ml 'ZEALOTS OF NATURE'
Παστέλι με Αμύγδαλα & Πορτοκάλι 'CORFU SPIRIT' 70gr
Κουτί Μαλλιών & Σώματος 'ZEALOTS OF NATURE'
Βιολογικό Σπαγγέτι Ντίνκελ Ολικής PastaMania OLA-BIO 500gr
6.10€
Ο τραχανάς είναι ζυμαρικό φτιαγμένο από αλεύρι και σιμιγδάλι.
Σε διαφορετικές τοπικές συνταγές, θα τον βρούμε με σάλτσα τομάτας, με γιαούρτι ή τραχανόχορτο. Έχει σχήμα κοκκώδες και ακανόνιστο.
Μαγειρεύεται είτε σαν σούπα βρασμένος σε αρκετό νερό, είτε πιο πηκτός, σε λιγότερο νερό. Κατά την παρασκευή του χειροποίητου τραχανά, ένα παχύρρευστο μείγμα από γάλα, αλεύρι και σιμιγδάλι, βράζεται και κατόπιν αφήνεται να ξεραθεί στον ήλιο. Το τελευταίο στάδιο είναι το στέγνωμά του. Για να γίνει αυτό, ο τραχανάς απλώνεται ώστε να έχει τη μέγιστη δυνατή επιφάνεια. Η διαδικασία αυτή, το άπλωμα του τραχανά έχει παραμείνει και ως λαϊκή έκφραση, που αναφέρεται σε κάποιον που αργοπορεί χαρακτηριστικά.t
Αλεύρι Σιταριού Κίτρινο
Σιμιγδάλι
Γιαούρτι
Τομάτα
Κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Μαστίχα Χίου 1.8%
Αλάτι