Τραχανάς με Μαστίχα ‘MastihaShop’ 340gr
ΚΥΡΙΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
-
Αλεύρι Σιταριού Κίτρινο
-
Σιμιγδάλι
-
Γιαούρτι
-
Τομάτα
-
Κρεμμύδι
-
Ελαιόλαδο
-
Μαστίχα Χίου 1.8%
-
Αλάτι
Βιολογικές Ελληνικές Φακές BIOPLUS 500gr
Βιολογικά Corn Flakes Ολικής Xωρίς Ζάχαρη OLA-BIO 250gr
Παστέλι με Αμύγδαλα & Κουμ Κουάτ 'CORFU SPIRIT' 70gr
Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Καλαμών 'Νικολόπουλος' 750ml
Χειροποίητη Μαρμελάδα Χίου Φράουλα 'CITRUS' 250gr
Βιολογικές Νιφάδες Φαγόπυρου 'Βιοαγρός' 500gr
Κουραμπιεδάκι Ν. Καρβάλης με Αμύγδαλα και Μαστίχα Χίου 'ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΗΣ' 270gr
Μαστίχα Χίου σε Σκόνη - Μαγειρική Χρήση 'MastihaShop' 50 gr
Βιολογικό Κριθαράκι με Κουρκουμά OLA-BIO 400gr
Βιολογικές Ελληνικές Φακές BIOPLUS 500gr
Βιολογικά Corn Flakes Ολικής Xωρίς Ζάχαρη OLA-BIO 250gr
Παστέλι με Αμύγδαλα & Κουμ Κουάτ 'CORFU SPIRIT' 70gr
Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Καλαμών 'Νικολόπουλος' 750ml
Χειροποίητη Μαρμελάδα Χίου Φράουλα 'CITRUS' 250gr
Βιολογικές Νιφάδες Φαγόπυρου 'Βιοαγρός' 500gr
Κουραμπιεδάκι Ν. Καρβάλης με Αμύγδαλα και Μαστίχα Χίου 'ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΗΣ' 270gr
Μαστίχα Χίου σε Σκόνη - Μαγειρική Χρήση 'MastihaShop' 50 gr
Βιολογικό Κριθαράκι με Κουρκουμά OLA-BIO 400gr
6.10€
Ο τραχανάς είναι ζυμαρικό φτιαγμένο από αλεύρι και σιμιγδάλι.
Σε διαφορετικές τοπικές συνταγές, θα τον βρούμε με σάλτσα τομάτας, με γιαούρτι ή τραχανόχορτο. Έχει σχήμα κοκκώδες και ακανόνιστο.
Μαγειρεύεται είτε σαν σούπα βρασμένος σε αρκετό νερό, είτε πιο πηκτός, σε λιγότερο νερό. Κατά την παρασκευή του χειροποίητου τραχανά, ένα παχύρρευστο μείγμα από γάλα, αλεύρι και σιμιγδάλι, βράζεται και κατόπιν αφήνεται να ξεραθεί στον ήλιο. Το τελευταίο στάδιο είναι το στέγνωμά του. Για να γίνει αυτό, ο τραχανάς απλώνεται ώστε να έχει τη μέγιστη δυνατή επιφάνεια. Η διαδικασία αυτή, το άπλωμα του τραχανά έχει παραμείνει και ως λαϊκή έκφραση, που αναφέρεται σε κάποιον που αργοπορεί χαρακτηριστικά.t
Αλεύρι Σιταριού Κίτρινο
Σιμιγδάλι
Γιαούρτι
Τομάτα
Κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Μαστίχα Χίου 1.8%
Αλάτι