Τραχανάς με Μαστίχα ‘MastihaShop’ 340gr
ΚΥΡΙΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
-
Αλεύρι Σιταριού Κίτρινο
-
Σιμιγδάλι
-
Γιαούρτι
-
Τομάτα
-
Κρεμμύδι
-
Ελαιόλαδο
-
Μαστίχα Χίου 1.8%
-
Αλάτι
Δημητριακά Granola & Κόκκινα Φρούτα HORECA 1Kgr
Μαρμελάδα Ντομάτα 'CORFU SPIRIT' 250gr
Ατομική Ελαφριά Μαρμελάδα Ροδάκινο Πορτοκάλι HORECA 60x30gr
Θυμαρίσιο Μέλι Καλύμνου 450gr
Βιολογικός Παπαρουνόσπορος 'Βιοαγρός' 100gr
Βιολογικό Μέλι Δάσους & Θυμάρι 'ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ' 250gr
Μπάρα Δημητριακών Σοκολάτας Γάλακτος με Στέβια 'Wish Crunchy' 20τεμ Χ 35gr
Βιολογική Μπάρα Πρωτεΐνης Αμύγδαλο Μέλι BITE ME 40gr x 10
Βιολογική Μπάρα Πρωτεΐνης Βρώμης Κακάο BITE ME 40gr x 10
Κουραμπιεδάκι Ν. Καρβάλης με Αμύγδαλα 'ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΗΣ' 270gr
Δημητριακά με Σύκα & Μαστιχέλαιο 'MastihaShop' 300 gr
Θυμαρίσιο Μέλι Καλύμνου 700gr
Ελληνικό Πρωινό 'MastihaShop' 4x70 gr
Τσάτνεϊ Φράουλας Με Μαύρο Πιπέρι Και Ξύδι Βαλσαμικό 'JUKEROS' 250 gr
Δημητριακά Granola & Κόκκινα Φρούτα HORECA 1Kgr
Μαρμελάδα Ντομάτα 'CORFU SPIRIT' 250gr
Ατομική Ελαφριά Μαρμελάδα Ροδάκινο Πορτοκάλι HORECA 60x30gr
Θυμαρίσιο Μέλι Καλύμνου 450gr
Βιολογικός Παπαρουνόσπορος 'Βιοαγρός' 100gr
Βιολογικό Μέλι Δάσους & Θυμάρι 'ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ' 250gr
Μπάρα Δημητριακών Σοκολάτας Γάλακτος με Στέβια 'Wish Crunchy' 20τεμ Χ 35gr
Βιολογική Μπάρα Πρωτεΐνης Αμύγδαλο Μέλι BITE ME 40gr x 10
Βιολογική Μπάρα Πρωτεΐνης Βρώμης Κακάο BITE ME 40gr x 10
Κουραμπιεδάκι Ν. Καρβάλης με Αμύγδαλα 'ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΗΣ' 270gr
Δημητριακά με Σύκα & Μαστιχέλαιο 'MastihaShop' 300 gr
Θυμαρίσιο Μέλι Καλύμνου 700gr
Ελληνικό Πρωινό 'MastihaShop' 4x70 gr
Τσάτνεϊ Φράουλας Με Μαύρο Πιπέρι Και Ξύδι Βαλσαμικό 'JUKEROS' 250 gr
6.10€
Ο τραχανάς είναι ζυμαρικό φτιαγμένο από αλεύρι και σιμιγδάλι.
Σε διαφορετικές τοπικές συνταγές, θα τον βρούμε με σάλτσα τομάτας, με γιαούρτι ή τραχανόχορτο. Έχει σχήμα κοκκώδες και ακανόνιστο.
Μαγειρεύεται είτε σαν σούπα βρασμένος σε αρκετό νερό, είτε πιο πηκτός, σε λιγότερο νερό. Κατά την παρασκευή του χειροποίητου τραχανά, ένα παχύρρευστο μείγμα από γάλα, αλεύρι και σιμιγδάλι, βράζεται και κατόπιν αφήνεται να ξεραθεί στον ήλιο. Το τελευταίο στάδιο είναι το στέγνωμά του. Για να γίνει αυτό, ο τραχανάς απλώνεται ώστε να έχει τη μέγιστη δυνατή επιφάνεια. Η διαδικασία αυτή, το άπλωμα του τραχανά έχει παραμείνει και ως λαϊκή έκφραση, που αναφέρεται σε κάποιον που αργοπορεί χαρακτηριστικά.t
Αλεύρι Σιταριού Κίτρινο
Σιμιγδάλι
Γιαούρτι
Τομάτα
Κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Μαστίχα Χίου 1.8%
Αλάτι