Τραχανάς με Μαστίχα ‘MastihaShop’ 340gr
ΚΥΡΙΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
-
Αλεύρι Σιταριού Κίτρινο
-
Σιμιγδάλι
-
Γιαούρτι
-
Τομάτα
-
Κρεμμύδι
-
Ελαιόλαδο
-
Μαστίχα Χίου 1.8%
-
Αλάτι
Υποβρύχιο Μαστίχα με Βύσσινο 'MastihaShop' 100gr
Αγαρικό σε Λάδι ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ 260gr
Βιολογικό Ερυθρό Κρασί 'ΜΑΥΡΟΥΔΙ' Π.Γ.Ε 'ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ' 750ml
Μπάρα Μελιού με Βρώμη & Σταφίδες 'Honey Bar' 40grΧ12 τεμ
Βιολογική Ρυζογκοφρέτα με Φαγόπυρο 'Βιοαγρός' 100gr
Κρέμα Προσώπου Νύχτας με Μαστιχέλαιο & Αβοκάντο 'MastihaShop' 50ml
Μπισκότα Βουτύρου Αμύγδαλο & Μαστιχέλαιο 'Mastihashop' 120gr
Υποβρύχιο Μαστίχα με Βύσσινο 'MastihaShop' 100gr
Αγαρικό σε Λάδι ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ 260gr
Βιολογικό Ερυθρό Κρασί 'ΜΑΥΡΟΥΔΙ' Π.Γ.Ε 'ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ' 750ml
Μπάρα Μελιού με Βρώμη & Σταφίδες 'Honey Bar' 40grΧ12 τεμ
Βιολογική Ρυζογκοφρέτα με Φαγόπυρο 'Βιοαγρός' 100gr
Κρέμα Προσώπου Νύχτας με Μαστιχέλαιο & Αβοκάντο 'MastihaShop' 50ml
Μπισκότα Βουτύρου Αμύγδαλο & Μαστιχέλαιο 'Mastihashop' 120gr
6.10€
Ο τραχανάς είναι ζυμαρικό φτιαγμένο από αλεύρι και σιμιγδάλι.
Σε διαφορετικές τοπικές συνταγές, θα τον βρούμε με σάλτσα τομάτας, με γιαούρτι ή τραχανόχορτο. Έχει σχήμα κοκκώδες και ακανόνιστο.
Μαγειρεύεται είτε σαν σούπα βρασμένος σε αρκετό νερό, είτε πιο πηκτός, σε λιγότερο νερό. Κατά την παρασκευή του χειροποίητου τραχανά, ένα παχύρρευστο μείγμα από γάλα, αλεύρι και σιμιγδάλι, βράζεται και κατόπιν αφήνεται να ξεραθεί στον ήλιο. Το τελευταίο στάδιο είναι το στέγνωμά του. Για να γίνει αυτό, ο τραχανάς απλώνεται ώστε να έχει τη μέγιστη δυνατή επιφάνεια. Η διαδικασία αυτή, το άπλωμα του τραχανά έχει παραμείνει και ως λαϊκή έκφραση, που αναφέρεται σε κάποιον που αργοπορεί χαρακτηριστικά.t
Αλεύρι Σιταριού Κίτρινο
Σιμιγδάλι
Γιαούρτι
Τομάτα
Κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Μαστίχα Χίου 1.8%
Αλάτι