Τραχανάς με Μαστίχα ‘MastihaShop’ 340gr
ΚΥΡΙΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
-
Αλεύρι Σιταριού Κίτρινο
-
Σιμιγδάλι
-
Γιαούρτι
-
Τομάτα
-
Κρεμμύδι
-
Ελαιόλαδο
-
Μαστίχα Χίου 1.8%
-
Αλάτι
Βιολογικό Δεντρολίβανο 'Άρωμα Φύσης' 30gr
Παραδοσιακό Γλυκό Κουταλιού Χίου Τεσσάρων Εσπεριδοειδών 'CITRUS' 250gr
Βιολογικό Πίτουρο Βρώμης 'Βιοαγρός' 600gr
Υποβρύχιο Μαστίχα με Βύσσινο 'MastihaShop' 100gr
Υποβρύχιο Μαστίχα με Tριαντάφυλλο 'MastihaShop' 100gr
Χαρουπένια' Βιολογικές Μπουκίτσες με Πετιμέζι 'Ντουρουντούς' 230gr
Βιολογικό Δεντρολίβανο 'Άρωμα Φύσης' 30gr
Παραδοσιακό Γλυκό Κουταλιού Χίου Τεσσάρων Εσπεριδοειδών 'CITRUS' 250gr
Βιολογικό Πίτουρο Βρώμης 'Βιοαγρός' 600gr
Υποβρύχιο Μαστίχα με Βύσσινο 'MastihaShop' 100gr
Υποβρύχιο Μαστίχα με Tριαντάφυλλο 'MastihaShop' 100gr
Χαρουπένια' Βιολογικές Μπουκίτσες με Πετιμέζι 'Ντουρουντούς' 230gr
6.10€
Ο τραχανάς είναι ζυμαρικό φτιαγμένο από αλεύρι και σιμιγδάλι.
Σε διαφορετικές τοπικές συνταγές, θα τον βρούμε με σάλτσα τομάτας, με γιαούρτι ή τραχανόχορτο. Έχει σχήμα κοκκώδες και ακανόνιστο.
Μαγειρεύεται είτε σαν σούπα βρασμένος σε αρκετό νερό, είτε πιο πηκτός, σε λιγότερο νερό. Κατά την παρασκευή του χειροποίητου τραχανά, ένα παχύρρευστο μείγμα από γάλα, αλεύρι και σιμιγδάλι, βράζεται και κατόπιν αφήνεται να ξεραθεί στον ήλιο. Το τελευταίο στάδιο είναι το στέγνωμά του. Για να γίνει αυτό, ο τραχανάς απλώνεται ώστε να έχει τη μέγιστη δυνατή επιφάνεια. Η διαδικασία αυτή, το άπλωμα του τραχανά έχει παραμείνει και ως λαϊκή έκφραση, που αναφέρεται σε κάποιον που αργοπορεί χαρακτηριστικά.t
Αλεύρι Σιταριού Κίτρινο
Σιμιγδάλι
Γιαούρτι
Τομάτα
Κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Μαστίχα Χίου 1.8%
Αλάτι