Τραχανάς με Μαστίχα ‘MastihaShop’ 340gr
ΚΥΡΙΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
-
Αλεύρι Σιταριού Κίτρινο
-
Σιμιγδάλι
-
Γιαούρτι
-
Τομάτα
-
Κρεμμύδι
-
Ελαιόλαδο
-
Μαστίχα Χίου 1.8%
-
Αλάτι
Χειροποίητος Παραδοσιακός Χαλβάς Κακάο Μπισκότο 'Χαλβάς Δραπετσώνας' 450gr
Βιολογική Ξηρή Δρόγη Λεβάντας σε Μαξιλαράκι 'Yfantia Terra' Χ 5
Βιολογικό Ερυθρό Κρασί 'ΜΑΥΡΟΥΔΙ' Π.Γ.Ε 'ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ' 750ml
Παραδοσιακή Χαλβαδόπιτα με Φιστίκι και Μαστίχα Χίου 'MastihaShop' 80 gr
Χειροποίητη Μαρμελάδα Χιώτικου Μανταρινιού 'CITRUS' 250gr
Βιολογικό Λευκό Κρασί 'ΛΥΚΟΒΟΥΝΟ' Π.Γ.Ε 'ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ' 750ml
Χειροποίητος Παραδοσιακός Χαλβάς Κακάο Μπισκότο 'Χαλβάς Δραπετσώνας' 450gr
Βιολογική Ξηρή Δρόγη Λεβάντας σε Μαξιλαράκι 'Yfantia Terra' Χ 5
Βιολογικό Ερυθρό Κρασί 'ΜΑΥΡΟΥΔΙ' Π.Γ.Ε 'ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ' 750ml
Παραδοσιακή Χαλβαδόπιτα με Φιστίκι και Μαστίχα Χίου 'MastihaShop' 80 gr
Χειροποίητη Μαρμελάδα Χιώτικου Μανταρινιού 'CITRUS' 250gr
Βιολογικό Λευκό Κρασί 'ΛΥΚΟΒΟΥΝΟ' Π.Γ.Ε 'ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ' 750ml
6.10€
Ο τραχανάς είναι ζυμαρικό φτιαγμένο από αλεύρι και σιμιγδάλι.
Σε διαφορετικές τοπικές συνταγές, θα τον βρούμε με σάλτσα τομάτας, με γιαούρτι ή τραχανόχορτο. Έχει σχήμα κοκκώδες και ακανόνιστο.
Μαγειρεύεται είτε σαν σούπα βρασμένος σε αρκετό νερό, είτε πιο πηκτός, σε λιγότερο νερό. Κατά την παρασκευή του χειροποίητου τραχανά, ένα παχύρρευστο μείγμα από γάλα, αλεύρι και σιμιγδάλι, βράζεται και κατόπιν αφήνεται να ξεραθεί στον ήλιο. Το τελευταίο στάδιο είναι το στέγνωμά του. Για να γίνει αυτό, ο τραχανάς απλώνεται ώστε να έχει τη μέγιστη δυνατή επιφάνεια. Η διαδικασία αυτή, το άπλωμα του τραχανά έχει παραμείνει και ως λαϊκή έκφραση, που αναφέρεται σε κάποιον που αργοπορεί χαρακτηριστικά.t
Αλεύρι Σιταριού Κίτρινο
Σιμιγδάλι
Γιαούρτι
Τομάτα
Κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Μαστίχα Χίου 1.8%
Αλάτι