Αλάτι Βράχων Κυθήρων ‘KALIMERA PRODUCTS’ 6Κgr
Το αλάτι το βρίσκουμε στις βραχώδης ακτές των Κυθήρων που δημιουργούν φυσικές κοιλότητες.
Η θάλασσα το χειμώνα με τα μανιασμένα κύματα ξεπλένει και γεμίζει με θαλασσινό νερό τις γούρνες. Όπου στα μέσα Ιουλίου έως το τέλος Σεπτεμβρίου γίνεται εξάτμιση και οι ντόπιοι ψαράδες και αλυκάριοι με κόπο και υπομονή συλλέγουν το αλάτι σε ψάθινα καλάθια. Το αφήνουν να στεγνώσει στον ήλιο, με απόλυτα φυσικό τρόπο, όπως αιώνες πριν.
Γι αυτό το αλάτι των βράχων Κυθήρων αποτελεί προϊόν υψηλής ποιοτικής αξίας. Οι νιφάδες του κλείνουν μέσα τους πολλά ευεργετικά συστατικά και ιχνοστοιχεία. Περιέχει αυξημένα ποσοστά καλίου και μαγνησίου. Έχει χαμηλότερη συγκέντρωση χλωριούχου νατρίου και συνεπώς δεν είναι τόσο επιβλαβές για την αρτηριακή υπέρταση.
Τα ξένα σώματα που ενδεχομένως βρείτε στο αλάτι είναι από τη χλωρίδα της θάλασσας, δηλαδή φύκια ή βρύα, τα οποία συντελούν στη ξεχωριστή γεύση του.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ:
Αποθηκεύστε το αλάτι σε βαζάκι με καπάκι (μη μεταλλικό) ή σε ειδική αλατοθήκη χωρίς να έρχεται σε επαφή με υγρασία και ήλιο.
ΧΡΗΣΗ:
Στις σαλάτες: Το αλάτι Κυθήρων έχει μια «τραγανή» αίσθηση που θα σας ενθουσιάσει! Διαλύεται στιγμιαία στο στόμα και έχει μια εξαιρετικά απλή γεύση.
Βραστά λαχανικά και χόρτα: Βάζετε άφθονο νερό και αλατίζετε με μία κουταλιά της σούπας ανά λίτρο νερού, όταν το νερό έχει πάρει βράση. Έτσι έχετε έντονο το χρώμα των λαχανικών και μία υπέροχη γεύση.
Τηγανιτά: Αλατίστε τα κρέατα και τα ψάρια αρκετή ώρα πριν το τηγάνισμα
Όσπρια: Αλατίστε προς το τέλος για να μη σκληρύνουν.
Μαγειρική: Αρτεύουμε με αλάτι κατά το σωτάρισμα.
Ψάρια και κρέατα: Τα ψάρια και τα μπούτια αρνιού ή κατσικάκι τα βρέχουμε με άφθονο νερό και βάζουμε αρκετό αλάτι να δημιουργηθεί κρούστα. Κατόπιν τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Όταν είναι έτοιμο η κρούστα του αλατιού ξεκολλάει σαν φλοιός και μένει η νοστιμιά της θάλασσας.
Χορτόπιτες: Κόβουμε τα άγρια αρωματικά χόρτα, ή σέσκλα ή σπανάκι σε μέτρια κομμάτια. βάζουμε αλάτι βράχων και τα τρίβουμε με τα χέρια μας για να βγάλουν τα υγρά τους. Στραγγίζουμε, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, χωρίς επιπλέον αλάτι.
ENGLISH
Χαλβάς Μαύρη Ζάχαρη & Ταχίνι Ολικής 'Χαλβάς Δραπετσώνας' 900gr
Λάδι Μαύρης Τρούφας «TROUFAPLUS» 60ml
Πορτσίνι & Τρούφα Πατέ TROUFAPLUS 85gr
Μαρμελάδα Cranberry 'CORFU SPIRIT' 250gr
Χειροποίητη Μαρμελάδα Χιώτικου Μανταρινιού 'CITRUS' 250gr
Μαρμελάδα Βερίκοκο 'MastihaShop' 230 gr
Σοκολάτα Γάλακτος με Μαστίχα 'MastihaShop' 80 γρ.
Μαρμελάδα Μανταρίνι 'MastihaShop' 230 gr
Ελληνικό Πρωινό 'MastihaShop' 4x70 gr
Μαρμελάδα Φραγκόσυκο 'CORFU SPIRIT' 250gr
Μαρμελάδα Φράουλα 'ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ' 380gr
Τσάτνεϊ Σύκο 'JUKEROS' 250 gr
Μαρμελάδα Βατόμουρο & Ούζο 'ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ' 380gr
Μαρμελάδα Φράουλα 'MastihaShop' 230 gr
Σάλτσα Τρούφας (10%) «TROUFAPLUS» 80gr
Μαρμελάδα Λεμόνι με Καραμελωμένο Ginger και Ροδοπέταλα 'JUKEROS' 250 gr
Βιολογικό Μέλι Πεύκου 'Άβατον' 850gr
Μπισκότα Βουτύρου Αμύγδαλο & Μαστιχέλαιο 'Mastihashop' 120gr
Βιολογικό Μέλι από Κωνοφόρα Άνθη 'Άβατον' 400gr
Βιολογικό Λευκό Πιπέρι Αλεσμένο 'SPICE ME' 25gr
Κουραμπιές Ν. Καρβάλης σε Μεταλλική Συσκευασία 'ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΗΣ' 450gr
Βιολογικό Μέλι με Πρόπολη 'ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ' 250gr
Βιολογικός Κορίανδρος Σκόνη 'SPICE ME' 35gr
Μαρμελάδα Μανταρίνι με Ουίσκι 'JUKEROS' 250 gr
Μαρμελάδα Κουμ-Κουάτ 'CORFU SPIRIT' 380gr
Μαρμελάδα Κουμ-Κουάτ 'CORFU SPIRIT' 250gr
Μαρμελάδα Ντομάτα 'CORFU SPIRIT' 250gr
Χαλβάς Αμυγδάλου Μαύρη Ζάχαρη & Ταχίνι Ολικής 'Χαλβάς Δραπετσώνας' 900gr
Βιολογική Κανέλα Κεϋλάνης Ξυλάκι 'OLA-BIO' 50gr
Κουραμπιεδάκι Ν. Καρβάλης με Αμύγδαλα και Σοκολάτα 'ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΗΣ' 270gr
Υποβρύχιο Μαστίχα με Tριαντάφυλλο 'MastihaShop' 100gr
Κουραμπιεδάκι Ν. Καρβάλης με Αμύγδαλα και Μαστίχα Χίου 'ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΗΣ' 270gr
Vegan Σαλάμι Σύκου Κύμης με Πορτοκάλι 'Συκοφάγος' 180gr 

