Αλάτι Βράχων Κυθήρων ‘KALIMERA PRODUCTS’ 6Κgr
Το αλάτι το βρίσκουμε στις βραχώδης ακτές των Κυθήρων που δημιουργούν φυσικές κοιλότητες.
Η θάλασσα το χειμώνα με τα μανιασμένα κύματα ξεπλένει και γεμίζει με θαλασσινό νερό τις γούρνες. Όπου στα μέσα Ιουλίου έως το τέλος Σεπτεμβρίου γίνεται εξάτμιση και οι ντόπιοι ψαράδες και αλυκάριοι με κόπο και υπομονή συλλέγουν το αλάτι σε ψάθινα καλάθια. Το αφήνουν να στεγνώσει στον ήλιο, με απόλυτα φυσικό τρόπο, όπως αιώνες πριν.
Γι αυτό το αλάτι των βράχων Κυθήρων αποτελεί προϊόν υψηλής ποιοτικής αξίας. Οι νιφάδες του κλείνουν μέσα τους πολλά ευεργετικά συστατικά και ιχνοστοιχεία. Περιέχει αυξημένα ποσοστά καλίου και μαγνησίου. Έχει χαμηλότερη συγκέντρωση χλωριούχου νατρίου και συνεπώς δεν είναι τόσο επιβλαβές για την αρτηριακή υπέρταση.
Τα ξένα σώματα που ενδεχομένως βρείτε στο αλάτι είναι από τη χλωρίδα της θάλασσας, δηλαδή φύκια ή βρύα, τα οποία συντελούν στη ξεχωριστή γεύση του.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ:
Αποθηκεύστε το αλάτι σε βαζάκι με καπάκι (μη μεταλλικό) ή σε ειδική αλατοθήκη χωρίς να έρχεται σε επαφή με υγρασία και ήλιο.
ΧΡΗΣΗ:
Στις σαλάτες: Το αλάτι Κυθήρων έχει μια «τραγανή» αίσθηση που θα σας ενθουσιάσει! Διαλύεται στιγμιαία στο στόμα και έχει μια εξαιρετικά απλή γεύση.
Βραστά λαχανικά και χόρτα: Βάζετε άφθονο νερό και αλατίζετε με μία κουταλιά της σούπας ανά λίτρο νερού, όταν το νερό έχει πάρει βράση. Έτσι έχετε έντονο το χρώμα των λαχανικών και μία υπέροχη γεύση.
Τηγανιτά: Αλατίστε τα κρέατα και τα ψάρια αρκετή ώρα πριν το τηγάνισμα
Όσπρια: Αλατίστε προς το τέλος για να μη σκληρύνουν.
Μαγειρική: Αρτεύουμε με αλάτι κατά το σωτάρισμα.
Ψάρια και κρέατα: Τα ψάρια και τα μπούτια αρνιού ή κατσικάκι τα βρέχουμε με άφθονο νερό και βάζουμε αρκετό αλάτι να δημιουργηθεί κρούστα. Κατόπιν τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Όταν είναι έτοιμο η κρούστα του αλατιού ξεκολλάει σαν φλοιός και μένει η νοστιμιά της θάλασσας.
Χορτόπιτες: Κόβουμε τα άγρια αρωματικά χόρτα, ή σέσκλα ή σπανάκι σε μέτρια κομμάτια. βάζουμε αλάτι βράχων και τα τρίβουμε με τα χέρια μας για να βγάλουν τα υγρά τους. Στραγγίζουμε, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, χωρίς επιπλέον αλάτι.
ENGLISH
Βιολογικό Μέλι από Κωνοφόρα Άνθη 'Άβατον' 400gr
Βιολογικό Αποξηραμένο Ιπποφαές 'Βιοαγρός' 100gr
Βιολογικό Λευκό Πιπέρι Αλεσμένο 'SPICE ME' 25gr
Βιολογικό Μέλι Καστανιάς "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" 250g
Κλασσικός Χαλβάς με Χαρουπόμελο 'Χαλβάς Δραπετσώνας' 900gr
Βιολογική Πρωτεΐνη Αρακά με Κακάο 'Βιολόγος' 500gr
Μαρμελάδα Σύκο με Βινσάντο 'JUKEROS' 250 gr
Βιολογικός Ηλιόσπορος Ψίχα 'Βιοαγρός' 250gr
Βιολογική Σταφίδα Σουλτανίνα Νεμέας "Γεωμπρές" 200gr
Τσάτνεϊ Σύκο 'JUKEROS' 250 gr
Μαρμελάδα Βερίκοκο 'MastihaShop' 230 gr
Βιολογικός Γλυκάνισος Ολόκληρος 'SPICE ME' 30gr
Βιολογικά Αμπελόφυλλα από Σουλτανίνα 'Βιοαγρός' 420gr
Βιολογική Μαύρη Κορινθιακή Σταφίδα "Γεωμπρές" 200gr
Μαρμελάδα Λεμόνι με Καραμελωμένο Ginger και Ροδοπέταλα 'JUKEROS' 250 gr
Χαλβάς Κλασσικός με Μαύρη Ζάχαρη & Ταχίνι Ολικής Άλεσης 'Χαλβάς Δραπετσώνας' 450gr
Χαλβάς Αμυγδάλου Μαύρη Ζάχαρη & Ταχίνι Ολικής 'Χαλβάς Δραπετσώνας' 450gr
Κουκιά Μαριναρισμένα σε Λάδι 'MastihaShop' 185gr
Βιολογικό Μέλι Ανθέων και Δάσους "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" 450g
Σαφράν Κόκκινο ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 1gr
Βιολογική Ρυζογκοφρέτα Χωρίς Αλάτι 'Βιοαγρός' 100gr
Βιολογικές Νιφάδες Κακάο 'Βιοαγρος' 100gr
Βιολογικό Αργανέλαιο 7Elements 50ml
Χειροποίητος Παραδοσιακός Χαλβάς Κακάο Μπισκότο 'Χαλβάς Δραπετσώνας' 450gr
Βιολογικό Έλαιο Αλόης 7Elements 100ml
Βιολογικά Αποξηραμένα Μύρτιλα Χ/Ζ 'Βιοαγρός' 100gr
Bιολογικός Κουρκουμάς Αλεσμένος 'OLA-BIO' 100gr
Βιολογικό Μέλι Ανθέων και Δάσους "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" 250g
Βιολογικά Μούρα Γκότζι Μπέρυ Goji Berries 'Βιοαγρός' 100gr
Βιολογικό Ανθόνερο Λεβάντας 'Yfantia Terra'
Υποβρύχιο Μαστίχα με Tριαντάφυλλο 'MastihaShop' 100gr
Vegan Σαλάμι Σύκου Κύμης Καπνιστή Πάπρικα 'Συκοφάγος' 180gr 

