Αλάτι Βράχων Κυθήρων ‘KALIMERA PRODUCTS’ 6Κgr
Το αλάτι το βρίσκουμε στις βραχώδης ακτές των Κυθήρων που δημιουργούν φυσικές κοιλότητες.
Η θάλασσα το χειμώνα με τα μανιασμένα κύματα ξεπλένει και γεμίζει με θαλασσινό νερό τις γούρνες. Όπου στα μέσα Ιουλίου έως το τέλος Σεπτεμβρίου γίνεται εξάτμιση και οι ντόπιοι ψαράδες και αλυκάριοι με κόπο και υπομονή συλλέγουν το αλάτι σε ψάθινα καλάθια. Το αφήνουν να στεγνώσει στον ήλιο, με απόλυτα φυσικό τρόπο, όπως αιώνες πριν.
Γι αυτό το αλάτι των βράχων Κυθήρων αποτελεί προϊόν υψηλής ποιοτικής αξίας. Οι νιφάδες του κλείνουν μέσα τους πολλά ευεργετικά συστατικά και ιχνοστοιχεία. Περιέχει αυξημένα ποσοστά καλίου και μαγνησίου. Έχει χαμηλότερη συγκέντρωση χλωριούχου νατρίου και συνεπώς δεν είναι τόσο επιβλαβές για την αρτηριακή υπέρταση.
Τα ξένα σώματα που ενδεχομένως βρείτε στο αλάτι είναι από τη χλωρίδα της θάλασσας, δηλαδή φύκια ή βρύα, τα οποία συντελούν στη ξεχωριστή γεύση του.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ:
Αποθηκεύστε το αλάτι σε βαζάκι με καπάκι (μη μεταλλικό) ή σε ειδική αλατοθήκη χωρίς να έρχεται σε επαφή με υγρασία και ήλιο.
ΧΡΗΣΗ:
Στις σαλάτες: Το αλάτι Κυθήρων έχει μια «τραγανή» αίσθηση που θα σας ενθουσιάσει! Διαλύεται στιγμιαία στο στόμα και έχει μια εξαιρετικά απλή γεύση.
Βραστά λαχανικά και χόρτα: Βάζετε άφθονο νερό και αλατίζετε με μία κουταλιά της σούπας ανά λίτρο νερού, όταν το νερό έχει πάρει βράση. Έτσι έχετε έντονο το χρώμα των λαχανικών και μία υπέροχη γεύση.
Τηγανιτά: Αλατίστε τα κρέατα και τα ψάρια αρκετή ώρα πριν το τηγάνισμα
Όσπρια: Αλατίστε προς το τέλος για να μη σκληρύνουν.
Μαγειρική: Αρτεύουμε με αλάτι κατά το σωτάρισμα.
Ψάρια και κρέατα: Τα ψάρια και τα μπούτια αρνιού ή κατσικάκι τα βρέχουμε με άφθονο νερό και βάζουμε αρκετό αλάτι να δημιουργηθεί κρούστα. Κατόπιν τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Όταν είναι έτοιμο η κρούστα του αλατιού ξεκολλάει σαν φλοιός και μένει η νοστιμιά της θάλασσας.
Χορτόπιτες: Κόβουμε τα άγρια αρωματικά χόρτα, ή σέσκλα ή σπανάκι σε μέτρια κομμάτια. βάζουμε αλάτι βράχων και τα τρίβουμε με τα χέρια μας για να βγάλουν τα υγρά τους. Στραγγίζουμε, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, χωρίς επιπλέον αλάτι.
ENGLISH
Vegan Σαλάμι Σύκου Κύμης με Φιστίκι Αιγίνης 'Συκοφάγος' 180gr
Μαρμελάδα Ντομάτα 'CORFU SPIRIT' 250gr
Βιολογικό Κύμινο Ολόκληρο 'SPICE ME' 30gr
Παστέλι με Αμύγδαλα & Πορτοκάλι 'CORFU SPIRIT' 70gr
Κρέμα Προσώπου DD με Μαστιχέλαιο και Σταφύλι 'MastihaShop' 50ml
Μαρμελάδα Ανανά με Καρότο, Αχλάδι και Μπαχαρικά 'JUKEROS' 250 gr
Βιολογική Κανέλα Κεϋλάνης 'Βιοαγρός' 50gr
Bιολογικός Κουρκουμάς Αλεσμένος 'Spice Me' 100gr
Γλυκό του κουταλιού ΚΟΥΜ-ΚΟΥΑΤ 'CORFU SPIRIT' 400gr
Μαρμελάδα Μανταρίνι 'MastihaShop' 230 gr
Μαρμελάδα Σύκο 'CORFU SPIRIT' 250gr
Βιολογικά Αμπελόφυλλα από Σουλτανίνα 'Βιοαγρός' 420gr
Βιολογικοί Ανάμεικτοι Ξηροί Καρποί 'Βιοαγρος' 200gr
Μαρμελάδα Φράουλα με Ρούμι και Καστανή Ζάχαρη 'JUKEROS' 250 gr
Βιολογικό Μαύρο Πιπέρι Αλεσμένο 'SPICE ME' 100gr
Βιολογικός Ηλιόσπορος Ψίχα 'Βιοαγρός' 250gr
Βούτυρο Λευκής Τρούφας TROUFAPLUS 80gr
Μαρμελάδα Πορτοκάλι με Καρότο και Μύρτιλα 'JUKEROS' 250 gr
Λικέρ Μαστίχα ENOSIS 'MastihaShop' 500 ml
Βιολογικό Πλιγούρι Ζέας 'ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ' 250gr
Βιολογικό Μέλι Ανθέων και Δάσους "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" 250g
Μαρμελάδα Κουμ-Κουάτ 'CORFU SPIRIT' 380gr
Χειροποίητο Κεραμικό Γούρι Μάτι Μπλέ
Αλάτι με Σκινόκαρπο & Μυρωδικά σε Μύλο 'MastihaShop' 100gr 

