Πούδρα Ελληνικού Άγριου Βωλίτη (Porcini) από το ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
Διατροφικοί ισχυρισμοί:
- Υψηλή περιεκτικότητα σε Πρωτεΐνες
- Υψηλή περιεκτικότητα σε Εδώδιμες ίνες
- Χαμηλή περιεκτικότητα σε Νάτριο
- Χαμηλά Λιπαρά
Η είσοδος στην κουζίνα ορισμένων μανιταριών σε πούδρα έχει κερδίσει αρκετό έδαφος, τα τελευταία χρόνια. Αυτό δεν έγινε
χωρίς λόγο. Οφείλεται σε συγκεκριμένους παράγοντες:
• Η χρήση τους είναι εύκολη και δεν απαιτείται κανενός είδους προετοιμασία, αφού χρησιμοποιούνται ως καρύκευμα.
• Ο χρόνος που απαιτείται είναι πολύ μικρότερος από αυτόν που χρειάζονται τα μανιτάρια.
• Διατηρούν στο ακέραιο το σύνολο των αρωμάτων τους και μάλιστα είναι πολύ πιο έντονα ακόμα και από εκείνα των αποξηραμένων μανιταριών.
• Η γεύση τους είναι πολύ έντονη και ανάλογα με την ποσότητα που χρησιμοποιούμε «χρωματίζεται» και η γεύση του φαγητού.
• Έχουν χρήσεις που δύσκολα μπορούν να έχουν τα φρέσκα ή αποξηραμένα μανιτάρια (π.χ. σάλτσες).
Όπως και τα αφυδατωμένα μανιτάρια του Μουσείου, οι πούδρες μανιταριών συνοδεύονται από την πιστοποίηση vegan, της Vegan Society.
Το Μουσείο, όπως συμβαίνει και με όλα τα προϊόντα του, δίνει πολύ μεγάλο βάρος στην ποιότητα των πρώτων υλών, γι’ αυτό και οι πούδρες του θεωρούνται από τις καλύτερες της αγοράς.
ENGLISH
Μαρμελάδα Πορτοκάλι, Μανταρίνι & Λεμόνι 'ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ' 380gr
Βιολογικό Ωμό Χαρουπόμελο Creta Carob 350gr
Αποξηραμένη Τρούφα 'TROUFAPLUS' 5gr
Βιολογικός Αστεροειδής Γλυκάνισος OLA-BIO 25gr
Μαρμελάδα Cranberry 'CORFU SPIRIT' 250gr
Βιολογικό Παρθένο Λάδι Καρύδας 'Βιολόγος' 700gr
Χειροποίητος Παραδοσιακός Χαλβάς Αμύγδαλο & Cranberry 'Χαλβάς Δραπετσώνας' 450gr
Μαρμελάδα Μανταρίνι 'MastihaShop' 230 gr
Καρπάτσιο Μαύρης Τρούφας TROUFAPLUS 30gr 

