Αφυδατωμένο Γανόδερμα* από το ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
Διατροφικοί ισχυρισμοί:
- Υψηλή περιεκτικότητα σε Εδώδιμες ίνες
- Πηγή Πρωτεϊνών
- Χαμηλή περιεκτικότητα σε Νάτριο
- Χαμηλά Λιπαρά
H χρήση αφυδατωμένων μανιταριών στην κουζίνα σας, συνδέεται με μια σειρά πλεονεκτημάτων που προσφέρουν, με μόνη προϋπόθεση η αποξήρανση τους να έχει γίνει με τον ενδεδειγμένο τρόπο.
Ας δούμε κάποια από αυτά:
• Τα αρώματα τους όχι απλά διατηρούνται, αλλά είναι εντονότερα από εκείνα των φρέσκων μανιταριών.
• Οι διατροφικές και θεραπευτικές τους ιδιότητες μένουν αναλλοίωτες.
• Ιδιαίτερα τα άγρια μανιτάρια, είναι διαθέσιμα όλες τις εποχές του χρόνου, και όχι μόνο κατά την πολύ μικρή περίοδο στην οποία καρποφορούν.
• Είναι εύχρηστα και διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα (μέχρι και δύο χρόνια), χωρίς την παραμικρή φυσική ή διατροφική αλλοίωση.
• Δεν περιέχουν ίχνος συντηρητικών ουσιών.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι 500 γραμμάρια αποξηραμένου γανοδέρματος ισοδυναμούν με 5 κιλά φρέσκου
Οδηγίες μαγειρέματος:
συνέχεια μαγειρεύονται όπως τα φρέσκα, ενώ το νερό ή το κρασί που μένει μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική σας