Η Βιολογική Πρωτεΐνη Μπιζελιού ‘GOOD LIFE’ είναι ιδιαίτερα εύπεπτη και διαλύεται πολύ γρήγορα ακόμα και σε νερό. Mπορεί να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά σε συνταγές κατά 15% με 20% ως
ποσοστό επί των συνολικών αλεύρων.
Η βιολογική πρωτεΐνη μπιζελιού λέγεται ότι είναι μια από τις καλύτερες πρωτεΐνες για κατανάλωση από τον άνθρωπο.
Τα οφέλη της απέναντι στις ζωικές και τις άλλες φυτικές πρωτεΐνες περιλαμβάνουν: Ευκολία στην πέψη Έλλειψη αλλεργιογόνων Ιδανικά αμινοξέα για τον αθλητισμό
Μερικοί καταναλωτές βρίσκουν τη σόγια και τις άλλες πρωτεϊνικές πηγές δύσπεπτες, αλλά λόγω της μοναδικής του σύνθεσης ο αρακάς βρίσκεται ανάμεσα στις πιο εύπεπτες πηγές πρωτεϊνών που υπάρχουν. Η σόγια, ο ορός γάλακτος, τα αυγά και τα συμπληρώματα πρωτεΐνης με βάση τα ζώα έχει αποδειχθεί ότι όλα προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένα άτομα και η δυναμική τους για αλλεργικές αντιδράσεις μπορεί να αυξηθεί με την επαναλαμβανόμενη χρήση. Η πρωτεΐνη μπιζελιού αποδεδειγμένα προκαλεί τις λιγότερες αλλεργικές αντιδράσεις από τα άλλα διαθέσιμα συμπληρώματα πρωτεΐνης.
Ίσως το πιο σημαντικό για τους λάτρεις των σπορ η πρωτεΐνη μπιζελιού περιλαμβάνει έναν ιδανικό συνδυασμό απαραίτητων αμινοξέων για τις αθλητικές επιδόσεις:
- Λυσίνη για ισορροπημένα επίπεδα αζώτου στους μύες.
- Η αργινίνη προάγει τον μεταβολισμό των μυών και την υγεία της καρδιάς.
- Η γλουταμίνη βοηθά στην αποκατάσταση της ισορροπίας του αζώτου μετά από βαριά άσκηση.
- Η λευκίνη, η ισολευκίνη και η βαλίνη (διακλαδισμένη αλυσίδα αμινοξέων) βοηθά στην διατήρηση των ιστών κατά τη διάρκεια της άσκησης.
- Η πρωτεΐνη μπιζελιού μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη της νεφρικής νόσου