Το κακάο:
- Μειώνει την ανθεκτικότητα στην ινσουλίνη, προστατεύοντας από Διαβήτη ΙΙ
- Προστατεύει το νευρικό σύστημα. Το κακάο έχει υψηλή περιέκτικοτητα σε ρεσβερατρόλη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βρίσκεται και στο κόκκινο κρασί, γνωστό για την ικανότητα του να περνάει το φράγμα αίματος- μυαλού και έτσι να προστατεύει το νευρικό σύστημα.
- Προστατεύει τα νευρικά κύτταρα από φθορές
- Μειώνει το ρίσκο καρδιαγγειακών παθήσεων και εμφράγματος. Τα αντιοξειδωτικά που συναντώνται στο κακάο διατηρούν το νιτρικό οξύ σε υγιή επίπεδα. Αν και το νιτρικό οξύ έχει οφέλη για τη καρδιά (χαλαρώνει τα αγγεία και μειώνει τη πίεση) παράγει τοξίνες. Τα αντιοξειδωτικά του κακάο ουδετεροποιούν αυτές τις τοξίνες, προστατεύοντας τη καρδιά και προλαμβάνοντας ασθένειες.
- Προφυλάσσουν κατά των ελεύθερων ριζών. Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο κακάο επιδιορθώνουν τη ζημιά των ελεύθερων ριζών μειώνοντας το ρίσκο κάποιων καρκίνων. Για την ακρίβεια το κακάο περιλαμβάνει πολύ περισσότερα αντιοξειδωτικά απ’ αυτά που βρίσκονται σε 100 γρ. ασαί, γκότζι μπέρις και μύρτιλα. Τα αντιοξειδωτικά αποτελούν το 10% του βάρους του κακάο.
- Ανεβάζει τη διάθεση: Το κακάο ανεβάζει τα ύψη συγκεκριμένων νευροδιαβιβαστών που επηρεάζουν τα επίπεδα ευεξίας. Το ίδιο στοιχείο που απελευθερώνεται όταν βιώνουμε βαθιά συναισθήματα αγάπης, η φενιλεθυλαμίνη βρίσκεται και στο κακάο..
- Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ιχνοστοιχεία: μαγνήσιο, σίδηρο, κάλλιο, ασβέστιο, ψευδάργυρο, χαλκό και μαγγάνιο.
ENGLISH
Τσάτνεϊ Σύκο με Μπαχαρικά ΓΕΩΔΗ 2x175gr
Σοκολάτα Γάλακτος Χ/Ζ με Γανόδερμα & Σαφράν ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ 10X100g
Βιολογικός Χρυσός Λιναρόσπορος Κοπανιστός 'ΒΙΟΔΩΡΟΣ ΓΑΙΑ' 250gr
Χειροποίητος Παραδοσιακός Χαλβάς Αμύγδαλο & Cranberry 'Χαλβάς Δραπετσώνας' 450gr
Βιολογικές Νιφάδες Κριθαριού 'Βιοαγρός' 500gr
Βιολογικοί Ανάμεικτοι Ξηροί Καρποί 'Βιοαγρος' 200gr
Βιολογικό Ψύλλιο Φλοιός Σκόνη 'Βιοαγρος' 150gr 


