Τραχανάς με Μαστίχα ‘MastihaShop’ 340gr
ΚΥΡΙΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
-
Αλεύρι Σιταριού Κίτρινο
-
Σιμιγδάλι
-
Γιαούρτι
-
Τομάτα
-
Κρεμμύδι
-
Ελαιόλαδο
-
Μαστίχα Χίου 1.8%
-
Αλάτι
Χαλβάς Κλασσικός με Μαύρη Ζάχαρη & Ταχίνι Ολικής Άλεσης 'Χαλβάς Δραπετσώνας' 450gr
Βιολογικό Μέλι Ερείκης Σουσούρα 'Άβατον' 400gr
Βιολογική Πρωτεΐνη Σίτου (Γλουτένη) GOOD LIFE 'Βιοαγρός' 250gr
Siciliana Σάλτσα Τομάτας με Μελιτζάνα 'JUKEROS' 360ml
Στοματικό Διάλυμα με Μαστίχα για Ουλίτιδα 'MastihaShop' 250ml
Λάδι Λευκής Τρούφας σε Σπρέυ «TROUFAPLUS» 100ml
Ωμή Ενεργειακή Μπάρα Μελάσας Φυστικοβούτυρο 'Emelia' 10 X 45gr
Αιγοπρόβεια Ελληνική Πρωτεΐνη 'Βιολόγος' 500gr
Βιολογικό Πλιγούρι Ζέας 'ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ' 250gr
Χαλβάς Κλασσικός με Μαύρη Ζάχαρη & Ταχίνι Ολικής Άλεσης 'Χαλβάς Δραπετσώνας' 450gr
Βιολογικό Μέλι Ερείκης Σουσούρα 'Άβατον' 400gr
Βιολογική Πρωτεΐνη Σίτου (Γλουτένη) GOOD LIFE 'Βιοαγρός' 250gr
Siciliana Σάλτσα Τομάτας με Μελιτζάνα 'JUKEROS' 360ml
Στοματικό Διάλυμα με Μαστίχα για Ουλίτιδα 'MastihaShop' 250ml
Λάδι Λευκής Τρούφας σε Σπρέυ «TROUFAPLUS» 100ml
Ωμή Ενεργειακή Μπάρα Μελάσας Φυστικοβούτυρο 'Emelia' 10 X 45gr
Αιγοπρόβεια Ελληνική Πρωτεΐνη 'Βιολόγος' 500gr
Βιολογικό Πλιγούρι Ζέας 'ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ' 250gr
6.10€
Ο τραχανάς είναι ζυμαρικό φτιαγμένο από αλεύρι και σιμιγδάλι.
Σε διαφορετικές τοπικές συνταγές, θα τον βρούμε με σάλτσα τομάτας, με γιαούρτι ή τραχανόχορτο. Έχει σχήμα κοκκώδες και ακανόνιστο.
Μαγειρεύεται είτε σαν σούπα βρασμένος σε αρκετό νερό, είτε πιο πηκτός, σε λιγότερο νερό. Κατά την παρασκευή του χειροποίητου τραχανά, ένα παχύρρευστο μείγμα από γάλα, αλεύρι και σιμιγδάλι, βράζεται και κατόπιν αφήνεται να ξεραθεί στον ήλιο. Το τελευταίο στάδιο είναι το στέγνωμά του. Για να γίνει αυτό, ο τραχανάς απλώνεται ώστε να έχει τη μέγιστη δυνατή επιφάνεια. Η διαδικασία αυτή, το άπλωμα του τραχανά έχει παραμείνει και ως λαϊκή έκφραση, που αναφέρεται σε κάποιον που αργοπορεί χαρακτηριστικά.t
Αλεύρι Σιταριού Κίτρινο
Σιμιγδάλι
Γιαούρτι
Τομάτα
Κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Μαστίχα Χίου 1.8%
Αλάτι