Βιολογικό Μέλι Ερείκης Σουσούρα ‘Άβατον’ 400gr

8.51

Βιολογικό Μέλι Ερείκης Σουσούρα ‘Άβατον’

Το Βιολογικό Μέλι Ερείκης ονομάζεται και “Σουσουρίσιο”. Είναι προϊόν με υψηλή θρεπτική αξία, γι’ αυτό και διατίθεται στην Ευρώπη από καταστήματα Υγιεινής Διατροφής.

Εξαιρετικό μέλι για παιδιά με αναιμία αλλά και για ηλικιωμένους. Λίγο από το μέλι αυτό είναι αρκετό για να ξανανιώσουν κυριολεκτικά. Το ρεικόμελο έχει τη μοναδική ιδιότητα να ρίχνει τη χοληστερίνη.

Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν, ότι το μέλι ρείκι ή ερείκης, εμφανίζει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες με έμφαση στο ουροποιητικό και το πεπτικό σύστημα.

Έχει οσμή και γεύση χαρακτηριστική που αρέσει ιδιαίτερα σε απαιτητικούς καταναλωτές.

Κρυσταλλώνει γρήγορα, σε ένα με τρεις μήνες. Είναι σκοτεινόχρωμο ενώ μετά την κρυστάλλωσή του λαμβάνει μια κοκκινωπή εμφάνιση.

Σε έρευνα του 2012 βρέθηκε ότι το μέλι από το φυτό ρείκι είχε την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φαινόλες. Επίσης, η υψηλή ποσότητα των αντιοξειδωτικών του μελιού ερείκης βοηθά στην απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών που παράγονται ως αποτέλεσμα των μεταβολικών αντιδράσεων και αλληλεπιδράσεων με τους εξωτερικούς ρύπους του περιβάλλοντος. Η εξόντωση αυτών των ελευθέρων ριζών προλαμβάνει τη γήρανση και βελτιώνει τη γενική υγεία.