ΥΛΙΚΑ
50 γρ ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
2 κρεμμύδια λευκά, σε λεπτές ροδέλες
1 κιλό μανιτάρια
250 γρ κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα (καθαρό βάρος 320)
1 λίτρο γάλα
200 γρ. κρασί λευκό
3 κλωνάρια δενδρολίβανο
2 σκ. κόρδο
αλάτι
πιπέρι
5 φέτες μπέικον για σερβίρισμα
100 γρ φουντούκια για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόψτε το σκόρδο.
Βάλτε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και 2 λεπτά πριν είναι έτοιμα βάλτε και το σκόρδο. Ανακατέψτε πάντα με μία ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώστε. Αν θέλετε ρίξτε μέσα και μία πρέζα ζάχαρη για να τα βοηθήσετε να καραμελώσουν.
Ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα 3 κλωνάρια δενδρολίβανο το οποίο θα αφαιρέσετε αργότερα.
Προσθέστε τα μανιτάρια και τα κάστανα και σοτάρετε για μερικά λεπτά ακόμα.
Σβήστε με το λευκό κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
Στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε το γάλα και το κύβο κότας MAGGI μέσα. Σκεπάστε την κατσαρόλα με καπάκι και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά για περίπου 30-40 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη, αφαιρέστε από τη φωτιά και βγάλτε τα δενδρολίβανα που έχετε βάλει μέσα.
Χτυπήστε την σούπα με το ειδικό εργαλείο για πουρέ (ή σε ένα μίξερ λίγη λίγη ποσότητα τη φορά) και όση ώρα χτυπάτε αν τη θέλετε πιο αραιή προσθέστε και λίγο νερό μέσα και μόλις είναι έτοιμη αφήστε στην άκρη. Αλατοπιπερώστε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχετε βάλει να κάψει σε δυνατή φωτιά σοτάρετε το μπέικον και από τις 2 πλευρές μέχρι να γίνει τραγανό. Μόλις είναι έτοιμο το ψιλοκόβετε με ένα μαχαίρι.
Επίσης σοτάρετε και τα φουντούκια ελαφρά σπασμένα
Σερβίρετε την σούπα μας με το ψιλοκομμένο μπέικον.

Χειροποίητη Μαρμελάδα Χίου Πορτοκάλι 'CITRUS' 250gr
Βιολογικό Μέλι Θυμάρι 'ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ' 450g
Βιολογικό Ταχίνι Ωμού Μαύρου Σουσαμιού 'Medi Oils' 215gr
Βιολογικό Μέλι Ανθέων & Δάσους OLA-ΒΙΟ 450gr
Delicarob Μερέντα Χαρουπιού 'Creta Carob' 300gr
Καραμέλες με Μαστίχα Χίου Μεταλλική Συσκευασία 'Mastihashop' 250gr
Βιολογικό Ταχίνι με Μαύρη Σοκολάτα 'Βιοαγρός' 190gr 