Σαλιγκάρια φιλέτο με μανιτάρια πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί γαρνιρισμένα με “γκρεμολάτα”

Υλικά

400 γρ. σαλιγκάρια χωρίς το κέλυφος

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

25 γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

4 λεπτές φέτες ψωμί

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Για τη “γκρεμολάτα”

1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Σε ένα μούλτι βάζουμε τα ξερά μανιτάρια και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα βάζουμε σε ένα μπολάκι με μια κουταλιά ζεστό νερό για να γίνουν “πάστα”.
Σ’ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε και το βούτυρο να λιώσει.
Προσθέτουμε τα σαλιγκάρια χωρίς κέλυφος αφού πρώτα τα έχουμε σουρώσει και στεγνώσει πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Ρίχνουμε στο τηγάνι το λιωμένο σκόρδο μαζί με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά. “Σβήνουμε” με το λευκό κρασί.  Μετά από 3-4 και αφού το κρασί έχει σχεδόν εξατμιστεί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Εν τω μεταξύ ψήνουμε στην τοστιέρα τις φέτες του ψωμιού και στη συνέχεια τις τοποθετούμε στις τέσσερις γωνίες ενός πιάτου. Ανακατεύουμε καλά το ξύσμα με τον μαϊντανό (γκρεμολάτα) Περιχύνουμε το “όνειρο” πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί και πασπαλίζουμε με τη “γκρεμολάτα”. Σερβίρουμε αμέσως.