Υλικά για 6 μερίδες:
1 μεγάλη μπανάνα
75ml χυμό μήλου
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
150γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
1-2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
1 πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
100 γρ. φρουκτόζη
1 χούφτα σταφίδες
5 δαμάσκηνα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 χούφτα καρύδια
1 χούφτα ηλιόσπορους καθαρισμένους
Εκτέλεση
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 170 °C. Παίρνουμε έναν ειδικό δίσκο για μάφινς με 6 θέσεις και προσαρμόζουμε στην καθεμία από μια χάρτινη θήκη για μάφινς. Πολτοποιούμε σε ένα μπολ την μπανάνα με ένα πιρούνι, στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό μήλου και βανίλιας. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά μαζί. Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο ξηρό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις θήκες για μάφινς και ψήνουμε για 35-40 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) μέχρι να ροδίσουν ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βουτήξουμε σε ένα μάφιν να βγει στεγνή, χωρίς υπολείμματα. Αφήνουμε τα μάφινς να κρυώσουν για 5 λεπτά μέσα στο δίσκο, μετά τα βγάζουμε από το δίσκο και τα τοποθετούμε σε μια σχάρα όπου τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Βιολογική Κέτσαπ Χωρίς Ζάχαρη 'Βιοαγρός' 320gr
Βιολογικοί Γίγαντες Γιαχνί ΒΙΟΑΓΡΟΣ 280gr
Χαλβάς Αμυγδάλου με Χαρουπόμελο 'Χαλβάς Δραπετσώνας' 900gr
Βιολογική Μπάρα Πρωτεΐνης Φυτικών Ινών BITE ME 40gr x 10
Άλειμμα Καραμέλας Βουτύρου με Θαλασσινό Αλάτι JUKEROS' 250 gr
Βιολογικό Ζυμαρικό Κοφτό Ζέας Ολικής 'ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ' 400g
Βιολογική Πρωτεΐνη WHEY Ορού Γάλακτος BERRY 'Βιολόγος' 500gr
Μαύρη Χαρουπολάτα αντί για Σοκολάτα 'Naturel' 24 τεμ Χ 45gr
Τσάτνεϊ Καραμελωμένων Κρεμμυδιών με Βαλσαμικό Ξύδι 'JUKEROS' 250 gr
Σαμπουάν με Μαστιχέλαιο και Ελαιόλαδο 'MastihaShop' 250ml
Βιολογικό Μείγμα Πρωτεϊνών 'Βιολόγος' 500gr
Βιολογικά Αποξηραμένα Μούρα Αρώνια 'Βιοαγρός' 100gr
Χειροποίητες Πραλίνες με Μαστιχέλαιο 'MastihaShop' 108gr
Γλυκό Παξιμαδάκι Χαρουπιού 'Creta Carob' 300gr
Βιολογική Μελιτζανοσαλάτα 'ΕΚΛΕΚΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ' 330gr 