Υλικά
3 cups καρύδια
2 cups καρύδα
1 cup μέλι
1/2 cup ωμό κακάο ή ωμό χαρουπάλευρο
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μούλτι τα καρύδια και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Αλέθουμε για 1′ ακόμα, ώστε να αποχτήσει το καρύδι μια βουτυρένια υφή (Προσοχή όμως μην το παρακάνουμε γιατί μετά το brownie θα βγάζει μια υπερβολική λαδίλα που δεν μου αρέσει προσωπικά).
Βάζουμε σε ένα μπώλ την καρύδα και το ωμό κακάο ή χαρουπάλευρο και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μέλι και το καρύδι και ανακατεύουμε με το χέρι καλά.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ και το πιέζουμε να γίνει επίπεδο στο πάχος που θέλουμε.
Σκεπάζουμε το πυρέξ με μια διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στη συνέχεια κόβουμε σε μικρά κομματάκια, γιατί αυτό το γλυκό είναι τόσο χορταστικό και θρεπτικό που μια μπουκιά μόνο φτάνει…