Το Γάλα Αμυγδάλου είναι ιδανικό υποκατάστατο του αγελαδινού γάλακτος, περιέχει την ίδια ποσότητα ασβεστίου, χωρίς χοληστερόλη ή λακτόζη και μόνο 40 θερμίδες ανά φλιτζάνι.
Βάρος: 400 γρ., Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: 1 νύχτα
Μουλιάζουμε για ένα βράδυ τα αμύγδαλα μέσα στο νερό. Την επομένη μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ και πολτοποιούμε πάρα πολύ καλά έτσι ώστε τα αμύγδαλα να αλεστούν όσο γίνεται περισσότερο. Σουρώνουμε το μείγμα πάνω από ένα μπολ, κατά προτίμηση με τουλπάνι, το οποίο στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά, ώστε το υγρό να περάσει όλο μέσα στο μπολ.
Αυτό το γαλακτερό υγρό είναι το λεγόμενο γάλα αμυγδάλου. Το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι 4 μέρες, γιατί μετά θα αρχίσει να διαχωρίζεται.
Μπορούμε να το πιούμε ή να το χρησιμοποιούμε σε γλυκά, smoothies, στον καφέ και στο πρωινό μας αντικαθιστώντας το γάλα.
Tips
Εάν θέλουμε να έχει πιο έντονη γεύση το γάλα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λίγα πικραμύγδαλα.
Τον πολτό από τα αμύγδαλα που μένει μέσα στο τουλπάνι ή στο σουρωτό, μπορούμε να τον απλώσουμε σε μία λαμαρίνα και να τον στεγνώσουμε στο φούρνο -στους 80°C για τουλάχιστον 1 ώρα- ή στον ήλιο -σκεπασμένο με τουλπάνι- και να τον χρησιμοποιήσουμε ως αμυγδαλόσκονη σε συνταγές.

Βιολογική Κανέλα Κεϋλάνης 'Βιοαγρός' 50gr
Bιολογικός Κουρκουμάς Αλεσμένος 'Spice Me' 100gr
Βιολογικό Ταχίνι Ολικής Άλεσης 'Βιοαγρός' 650gr
Κουραμπιές Ν. Καρβάλης σε Μεταλλική Συσκευασία 'ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΗΣ' 450gr
Γλυκό Κουταλιού Κουμ-Κουάτ 'CORFU SPIRIT' 250gr
Βιολογικό Αμυγδαλέλαιο 7Elements 100ml
Βιολογική Πιπερόριζα-Τζίντζερ Σκόνη 'Βιοαγρός' 50gr
Βιολογικό Αμυγδαλοβούτυρο Ολικής Χ/Α 'Βιοαγρός' 250gr
Βιολογικό Έλαιο Μαύρο Κύμινο 7Elements 100ml
After shave οξυγόνωσης με Μαστίχα 'MastihaShop' 100 ml
Λάδι Μαύρης Τρούφας «TROUFAPLUS» 60ml
Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΛΙΟΚΑΡΠΙ 5L
Γλυκό του κουταλιού ΚΟΥΜ-ΚΟΥΑΤ 'CORFU SPIRIT' 600gr
Σοκολάτα Γάλακτος Χαρουπιού Creta Carob 60gr
Κρέμα Προσώπου Νύχτας με Μαστιχέλαιο & Αβοκάντο 'MastihaShop' 50ml
Βιολογική Κανέλα Κεϋλάνης Σκόνη 'OLA-BIO' 50gr 