Αυτά τα υπέροχα σοκολατένια τρουφάκια με χουρμάδες και άρωμα πορτοκαλιού είναι ιδανικά για όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη και τα γαλακτοκομικά. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και διάφορους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.
Υλικά (για 15 τρουφάκια)
2 φλιτζάνια μαλακούς χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
1 ½ κ.σ. κακάο άγλυκο συν ¼ φλυτζανιού για επικάλυψη
3 κ. σ χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τους χουρμάδες με 1 ½ κ. σ κακάο και το χυμό πορτοκάλι μέχρι να αναμιχθούν πλήρως. Αν το μείγμα είναι πολύ σφικτό προσθέτουμε χυμό πορτοκάλι.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και πλάθουμε μικρές μπάλες , βρέχοντας μια –δυο φορές τα χέρια μας.
- Ρολάρουμε τα μπαλάκια στο υπόλοιπο κακάο και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα να σφίξουν.
Πηγή: www.arttable.gr