‘ ΣΑΜΥΘΟΣ’ Ελληνικές Σπιτικές Υπερτροφές

Η εταιρεία “ΣΑΜΥΘΟΣ” είναι μία νέα, καθετοποιημένη επιχείρηση παραγωγής Ελληνικών Σπιτικών Υπερτροφών.

Με έδρα την Αλεξανδρούπολη και παραγωγική μονάδα στα Βρυσικά Έβρου, η “ΣΑΜΥΘΟΣ” παράγει με πρωτοποριακές μεθόδους παραδοσιακά αλλά και καινοτόμα προϊόντα σουσαμιού χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη το σουσάμι, ποικιλίας Έβρου.  Το σουσάμι παράγεται μόνο στα ορεινά, βιολογικά, ιδιόκτητα αγροκτήματα της “ΣΑΜΥΘΟΣ” το σύνολο των οποίων είναι εντός περιοχής του Δικτύου Natura, ενός Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου Περιοχών οι οποίες φιλοξενούν πολύτιμη και σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Mπορείτε να δείτε κάποια από τα αγροκτήματά  κάνοντας κλικ εδώ κι εδώ.

Κάτω από αυστηρή  προσωπική επιτήρηση, μέσω του συνδυασμού χαμηλών αποδόσεων και ορεινού μικροκλίματος παράγει πιστοποιημένους, βιολογικούς σπόρους σουσαμιού, με υψηλότατα ποιοτικά χαρακτηριστικά (αιθέρια έλαια – βιταμίνες – μέταλλα – ένζυμα).

Η συγκομιδή, διαλογή, καθαρισμός, πλύσιμο και ξήρανση του σπόρου γίνεται με το χέρι ώστε να ελαχιστοποιείτε τυχόν τραυματισμός του σπόρου που θα προκαλέσει την ποιοτική υποβάθμισή του.

Η εταιρεία ΣΑΜΥΘΟΣ έχει πιστοποίηση βιολογικής παραγωγής τόσο του σουσαμιού, όσο και του ταχινιού της καθώς και πιστοποίηση κατά ISO 22000.

Επίσης, είναι η μοναδική εταιρεία στο χώρο με ένδειξη για απουσία αφλατοξίνης και σαλμονέλας σε κάθε  συσκευασία λόγω των συνεχών και αυστηρών ελέγχων που πραγματοποιούνται σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Δείτε όλα τα προϊόντα της εταιρείας ΣΑΜΥΘΟΣ