Μελάσα Emelia: Υπερτροφή και γλυκαντικό μαζί!

Μελάσα Emelia: Υπερτροφή και γλυκαντικό μαζί!

Υπερτροφή και γλυκαντικό μαζί. Ένα 100% φυσικό προϊόν, που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα ως γλυκαντικό, μας συστήνεται στην καλύτερή του εκδοχή ως μελάσα Emelia.

H Mάνια Πικούλη σπούδασε πιάνο και κλασική μουσική στο Βερολίνο, όμως η αγάπη της για την υγιεινή διατροφή την κέρδισε. Ετσι, μετά από ένα ταξίδι της στην Αίγυπτο, όπου γνώρισε τον παραγωγό αυτού του μοναδικού προϊόντος, αποφάσισε να κάνει τη δική της εταιρεία προκειμένου να το εισάγει στην Ελλάδα, αλλά και να το εξάγει στον υπόλοιπο κόσμο ως αποκλειστική πλέον αντιπρόσωπος της μελάσας Emelia.Μελάσα ανωτέρας ποιότητας
Η Emelia είναι μια μελάσα ανώτερης ποιότητας, διότι δεν είναι προϊόν απόσταξης, δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία, ενώ παρασκευάζεται από τον συμπυκνωμένo χυμό καλής ποιότητας ζαχαροκάλαμου, με την παλιά παραδοσιακή συνταγή της φυγοκέντρησης και του βρασμού σε χαμηλή θερμοκρασία. «Αυτό της δίνει τη μοναδική στο είδος της εξαιρετική γεύση, διατηρώντας παράλληλα όλα τα θρεπτικά στοιχεία του φυτού -μέταλλα, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ολικές πολυφαινόλες- στοιχεία απαραίτητα και πλήρως απορροφήσιμα από τον ανθρώπινο οργανισμό», εξηγεί η Μάνια Πικούλη.

Κατάλληλη για όλους
Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς της σε σίδηρο, η μελάσα είναι ευεργετική και απαραίτητη σε άτομα με στίγμα μεσογειακής αναιμίας ή χαμηλό αιματοκρίτη. Oυσιαστικά, όμως, είναι κατάλληλη για όλους, εφόσον χαρίζει σωματική και πνευματική ευεξία και συμβάλει στην καλή υγεία. «Είναι κατάλληλη ακόμα και για όσους κάνουν δίαιτα, καθώς περιέχει μόνο 15 θερμίδες ανά κουτ. του γλυκού και μέτριου γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι μεταβολίζεται αργά και σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα», προσθέτει.

Παραγωγή και πρώτη ύλη
Ολα τα υπο-προϊόντα που παρασκευάζονταιαπό τη μελάσα Emelia παράγονται σε ελληνικά εργαστήρια, όμως η ίδια η μελάσα παράγεται και παρασκευάζεται στην Αίγυπτο. «Ο παραγωγός μου συλλέγει τα καλύτερα σε ποιότητα ζαχαροκάλαμα από διάφορα μέρη της Αιγύπτου, τα βάζει σε μηχάνημα φυγοκέντρησης, όπου καθαρίζεται όλο το εξωτερικό περίβλημα και βγαίνει ο χυμός από τον ανθό μόνο του φυτού. Στη συνέχεια παίρνει αυτόν τον χυμό και σε χαμηλή θερμοκρασία τήξεως παρασκευάζεται η Emelia, με μεράκι και την αγάπη των ανθρώπων που ασχολούνται παραδοσιακά με αυτή».

Χρήση και δοσολογία

Για θεραπευτικούς λόγους συνίσταται η κατανάλωση 2 κουτ. της σούπας ημερησίως. Η μελάσα Emelia συνδυάζεται τέλεια με χυμούς, smoothies, τσάι, καφέ, γιαούρτι, ταχίνι ή αμυγδαλοβούτυρο, ενώ αντικαθιστά τη ζάχαρη επάξια -υπολογίστε τη μισή ποσότητα σε γραμμάρια- στη ζαχαροπλαστική (κέικ, αρτοσκευάσματα) και τη μαγειρική (μαρινάδες, σάλτσες). Πρόσφατα κυκλοφόρησαν άλλα δύο προϊόντα με Emelia, ένα άλειμμα με ελληνικό φιστικοβούτυρο και μια ωμή ενεργειακή μπάρα με 2,5 mg σιδήρου.

Πηγή: Olivemagazine.gr