Πασχαλινά τσουρέκια με μελάσα Emelia, χωρίς ζάχαρη και φέτος τα τσουρέκια σου θα είναι υγιεινά και πιο γευστικά από ποτέ!
Θα χρειαστείς:
1 κιλό σκληρό αλεύρι, για τσουρέκια
200 γρ βούτυρο
200 γρ μελάσα Emelia
4 αυγά
200 γρ γάλα
85 νωπή μαγιά ή 30 γρ ξηρή μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. μαχλέπι
μισό κουταλάκι μαστίχα τριμμένη
ξύσμα πορτοκαλιού
Οδηγίες
Κοσκίνισε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακάτεψε.
Λιώσε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και πρόσθεσε τη μελάσα Emelia ανακατεύοντας καλά. Έπειτα πρόσθεσε τα στο αλεύρι.
Διέλυσε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και χτύπησε τα αυγά με τον αυγοδάρτη.
Πρόσθεσε τα όλα στο βασικό μείγμα.
Ζύμωσε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
Σκέπασε τη ζύμη και άφησέ τη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.
Ζύμωσε ξανά και πλάσε τα τσουρέκια, άλειψε τα με αυγό και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (ή στους 160 στον αέρα) για 25 έως 30 λεπτά.
Να θυμάσαι: Σε οποιαδήποτε συνταγή μπορείς να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με μελάσα, ακριβώς στη μισή ποσότητα της συνταγής. Καλή επιτυχία!
- H Emelia είναι γλυκαντικό και υπερτροφή μαζί!
- Η Emelia είναι #μελάσα ανώτερης ποιότητας, παράγεται με τον παραδοσιακό τρόπο της φυγοκέντρησης και του βρασμού σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Δεν είναι υποπροϊόν της ζάχαρης, δεν είναι προϊόν απόσταξης (Black strap), δεν έχει καμιά επεξεργασία, δεν περιέχει θείο και γλουτένη
- Διατίθεται σε συσκευασίες των 10 gr (μερίδα stick), 30gr, 350 gr, 1370 gr καθώς και σε συσκευασίες των 10 και 20 κιλών για επαγγελματική χρήση (Horeca)