Ζελέ με γλυκό κρασί και φύλλα χρυσού

Σερβιρισμένο με αληθινά φύλλα χρυσού, αυτό το γλυκό θα δώσει λάμψη σε κάθε επίσημη περίσταση.

Μερίδες: περίπου 7, Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: 3-4 ώρες

 

Υλικά

750 ml κρασί λευκό γλυκό

20 γρ. ζελατίνα σε φύλλα (4 φύλλα των 5 γρ. ή 8 των 2,5 γρ.)

σταφύλι λευκό (μερικές ρόγες)

1 λεμόνι, το ξύσμα του

2 φύλλα χρυσού (σε μαγαζιά με είδη ζωγραφικής – ζητάμε βρώσιμο χρυσό)

Εκτέλεση 

Βάζουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί και το ξύσμα λεμονιού. Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα στραγγίξουμε από το νερό. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσει να πήζει (τόσο που να ζαρώνει ελαφρώς η επιφανεί, αλλά να μην σταθεροποιηθεί τελείως). Τότε, κολλάμε στην επιφάνεια του ζελέ τα φύλλα χρυσού. Ανακατεύουμε έτσι ώστε να διασπαστούν σε μικρά κομμάτια και να πάνε παντού. Γεμίζουμε ψηλά ποτήρια σαμπάνιας και τοποθετούμε σε κάθε ένα από αυτά μία με δύο ρόγες σταφύλι. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί εντελώς το ζελέ (για 3 ώρες τουλάχιστον) και σερβίρουμε.

Tip
Αν θέλουμε να πήξει πιο γρήγορα το ζελέ και να μειώσουμε το χρόνο αναμονής, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε πάνω από παγάκια.