Για ακόμα μια εβδομάδα επιστρέφουμε δυναμικά με νέες συνεργασίες,
‘Ηλιοστάλακτος λευκός ξηρός οίνος 2015 ‘SYMEONIDIS WINERY’ 750m
Βιολογικό Δενδρολίβανο φύλλο ‘AromaFarms’ 20gr
Το δενδρολίβανο είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της ελληνικής αλλά και της μεσογειακής κουζίνας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια μεγάλη ποικιλία φαγητών αφού μπορεί να αρωματίσει ψητά όπως ψάρια, αρνί, πουλερικά, κουνέλια, χοιρινό, βοδινό και πατάτες
Σε σχέση με άλλα βότανα, έχει πολύ δυνατή και έντονη γεύση, για αυτό και πρέπει να προσέχετε πως το χρησιμοποιείτε στα φαγητά σας και πόση ποσότητα βάζετε.
[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent”] ΑΓΟΡΑΣΤΕ [/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” background_color=”#ffffff” padding_top=”50″ padding_bottom=”50″ css_animation=””][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”19621″ img_size=”400×300″ alignment=”right” style=”vc_box_circle_2″ qode_css_animation=””][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Γλυκό του κουταλιού ΚΟΥΜ-ΚΟΥΑΤ ‘CORFU SPIRIT’ 400gr
Από τα πλέον παραδοσιακά γλυκά της Ελλάδας είναι αυτά του κουταλιού. Ζαχαρωμένα φρουτάκια ή λαχανικά, από τα πιο κλασικά μέχρι τα πιο περίεργα, γλυκά σαν το μέλι, συναντάμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Οι τουρίστες που επισκέπτονται συχνά τη χώρα μας τα έχουν λατρέψει. Oι Έλληνες του εξωτερικού φροντίζουν να τα φιλοξενούν στο τραπέζι τους, αφού εκτός από ένα απλώς νόστιμο φαγώσιμο προϊόν, μπορεί να μετατραπεί σε ένα υπέροχο κέρασμα με ελληνική ταυτότητα!
[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent”] ΑΓΟΡΑΣΤΕ [/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”grid” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” padding_top=”50″ padding_bottom=”50″ css_animation=””][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”19612″ img_size=”400×300″ alignment=”right” style=”vc_box_circle_2″ qode_css_animation=””][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Μαρμελάδα Σύκο ‘CORFU SPIRIT’ 250gr
Αναμφισβήτητα ένας από τους αγαπημένους συνδυασμούς για το ξεκίνημα της μέρας είναι η μαρμελάδα. Όχι τυχαία. Οι μαρμελάδες έχουν σημαντική διατροφική αξία και συνδέονται άρρηκτα με την μεσογειακή διατροφή και φιλοσοφία. Περιέχουν απλά σάκχαρα τα οποία απορροφώνται γρήγορα από τον οργανισμό. Το γεγονός αυτό καθιστά τις μαρμελάδες σημαντική πηγή παροχής ενέργειας και συνεπώς μια από τις καλύτερες επιλογές μας για το πρωινό γεύμα.
[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent”] ΑΓΟΡΑΣΤΕ [/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” background_color=”#ffffff” padding_top=”50″ padding_bottom=”50″ css_animation=””][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”19614″ img_size=”400×300″ alignment=”right” style=”vc_box_circle_2″ qode_css_animation=””][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Σάλτσα Ντομάτα με Μανιτάρι ‘ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ’ 380gr
Η σάλτσα ντομάτας προέκυψε από την ανάγκη συντήρησης της περίσσιας σοδειάς σε εποχές παλαιότερες που δεν υπήρχαν ψυγεία. Οι ντομάτες βράζονταν και προσθέτοντας ελαιόλαδο σαν φυσικό συντηρητικό μπορούσαν να διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Η ντομάτα καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στο Περού, ταξίδεψε στο Μεξικό, από εκεί έφθασε τον 16ο αιώνα στην Ευρώπη και το 1800 περίπου ήρθε στην Ελλάδα. Οι μεσογειακές χώρες αφομοίωσαν γρήγορα την ντομάτα, η οποία πλέον είναι ταυτισμένη με τη μεσογειακή διατροφή.