Βιολογικό Τσάι Matcha σε Σκόνη ‘Βιολόγος’ 80gr

17.60

Το Matcha tea ΒΙΟ-λόγος είναι τα φημισμένα βιολογικά αγροκτήματα της περιοχής Zhejiang !

Τι είναι και πώς παράγεται;

Το Matcha είναι υψηλής ποιότητας ποικιλία πράσινου τσαγιού σε μορφή σκόνης. Παράγεται από θάμνους των οποίων τα φύλλα ονομάζονται tencha. Η συγκομιδή γίνεται με το χέρι για να εξασφαλιστεί η ποιότητα των φύλλων. Σε αντίθεση με άλλες ποικιλίες πράσινου τσαγιού, τα φύλλα tencha περνάνε από ατμό για να διατηρηθεί η γεύση και το θρεπτικό περιεχόμενο. Ακολουθεί άλεσμα των φύλλων σε μύλους από γρανίτη και έτσι παράγεται η πράσινη σκόνη που είναι η πρώτη ύλη για το τσάι Matcha.

Το matcha περιέχει εκατονταπλάσια αντιοξειδωτικά σε σχέση με ένα απλό πράσινο τσάι. Κάνει καλό στην εξισορρόπηση του μεταβολισμού, στη μνήμη, στο δέρμα και στα μαλλιά, ενώ παράλληλα τονώνει τον οργανισμό και έχει λιποδιαλυτική δράση. 

  • Το matcha είναι περίπου 10 φορές ισχυρότερο από το κανονικό πράσινο τσάι.
  • Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες είναι υψηλότερες από αυτές των μύρτιλων, 100 φορές πιο ισχυρές από την βιταμίνη C και 25 φορές πιο δραστικές από τη βιταμίνη E.
  • Το matcha περιέχει 70 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και 9 φορές βήτα καροτίνη απ’ ό,τι το σπανάκι. Επίσης, περιέχει ικανές ποσότητες ινών καθώς και όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά για καλή υγεία.