Βιολογική Πρωτεΐνη Σόγιας 92% ‘Βιολόγος’ 500gr
Η σόγια είναι ένα από τα πρώτα λειτουργικά τρόφιμα. Eίναι πηγή πρωτεϊνών, πολυακόρεστων (ω3 και ω6) λιπαρών οξέων, φυτικών ινών, φυτοχημικών, βιταμινών και μετάλλων. Οι ευεργετικές της ιδιότητες στην υγεία αποδίδονται κατά κύριο λόγο στις πρωτεΐνες και τις ισοφλαβόνες που περιέχει.
Η σόγια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, όπως ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φολικό οξύ. Επίσης, η σόγια είναι το μοναδικό τρόφιμο φυτικής προέλευσης που περιέχει και τα 22 αμινοξέα που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός. Το λάδι σόγιας εξάλλου είναι πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, ενώ δεν περιέχει καθόλου χοληστερόλη.
• Συμβάλλει στην προστασία από την οστεοπόρωση, σε συνδυασμό με τακτική άσκηση και κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων
• Έχει αντιοξειδωτική δράση χάρη στις ισοφλαβόνες που περιέχει. Οι ισοφλαβόνες είναι φυτικά χημικά που ρυθμίζουν τις ορμόνες στον οργανισμό και αποτρέπουν την ανάπτυξη ελεύθερων ριζών.
• Υπάρχουν ενδείξεις ότι ανακουφίζει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ΑΝΑ 100 g | ANA 25 g | |
Ενέργεια | 1615kJ/386kcal | 96.5 kcal |
Λίπος | 1.6 g | 0.4 g |
εκ των οποίων κορεσμένα | 0 g | 0 g |
Υδατάνθρακες | 0 g | 0 g |
Εκ των οποίων Σάχαρα | 0 g | 0 g |
Εδώδιμες ίνες | 1 g | 0.25 g |
Πρωτεΐνες | 85 g | 23 g |
Αλάτι | 0.1 g | 0.25 g |
Amino Acid Profile per 100g
Alanine 3.85g | Arginine 7.04g | Aspartic Acid 10.1g | Cystine 0.75 g | Glutamic Acid 17.8g | Glycine 3.7 g |
Histidine 2.65 g | Isoleucine 4.8 g (BCAAs) | Leucine 8.2 g (BCAAs) | Lysine 5.4 g | Methionine 1.07 g | Phenylalaline 5 g |
Proline 4.9 g | Serine 4.3 g | Threonine 3.2g | Tryptophan 0.7 g | Tyrosine 3.5 g | Valine 4.6 g (BCAAs) |