Tο Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ενάντια στο καρκίνο του μαστού

Εν έτη 2015, η Μεσογειακή δίαιτα θεωρείτε πλέον από τις πιο επιτυχημένες και αναγνωρισμένες διατροφικές συνήθεις στο πλανήτη. Βασισμένη σε ένα συνδυασμό από παραδοσιακά, βιολογικά προϊόντα που απαντώνται γύρω από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, όπως ψάρια, ξηρούς καρπούς, λαχανικά, φρούτα και φυσικά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, η Μεσογειακή διατροφή έχει πλέον καθιερωθεί στον ευρύτερο νου της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας ως η πλέον ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να ζήσουν μια μακρά και υγιεινή ζωή.

Μάλιστα, οι αποδείξεις για τις ευεργετικές ιδιότητες της Μεσογειακής δίαιτας κάθε χρόνο δείχνουν να πληθαίνουν. Το 2013, για παράδειγμα, μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «New England Journal of Medicine» απέδειξε ότι η Μεσογειακή διατροφή έχει τη δυνατότητα να θωρακίσει τον ανθρώπινο οργανισμό απέναντι σε καρδιαγγειακά νοσήματα ενώ μια πιο πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Harvard συνέδεσε τη Μεσογειακή Διατροφή με την διατήρηση της καλής μνήμης.

Πρόσφατα, μια νέα ανατρεπτική έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Navarra στην Ισπανία, φέρνει ενδείξεις πως μια πλούσια σε Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Μεσογειακή διατροφή έχει τη δυνατότητα να θωρακίσει τoν ανθρώπινο οργανισμό απέναντι στην σημαντική και ολοένα αυξανόμενh απειλεί του καρκίνου του μαστού.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό « JAMA: Internal Medicine», οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Navarra πειραματίστηκαν με ένα δείγμα 4,000 γυναικών, μεταξύ της ηλικίας των 60 έως 70 ετών, οι οποίες και ακολουθούσαν μια πλήρη διατροφική, χαμηλή σε λιπαρά δίαιτα ή την αυθεντική παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι γυναίκες που ακολουθούν την Μεσογειακή δίαιτα έχουν έως και 68% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού σε σχέση με τις γυναίκες που ακολούθησαν μια απλή δίαιτα με χαμηλά λιπαρά.

Βασικό συμπέρασμα των επιστημόνων είναι ότι η προστασία που προσφέρει η Μεσογειακή δίαιτα σε τέτοιου είδους ασθένειές και νοσήματα έχει να κάνει κυρίως με την άπλετη χρήση του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου.

Για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, το λάδι θεωρείτε ένας από τους πιο ευεργετικούς «φυσικούς χυμούς» που παράγει η φύση. Τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται μέσα στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, θεωρούνται τόσο αντικαρκινικά όσο και ενισχυτικά άλλα και αντιφλεγμονώδη.

Και φυσικά όσο πιο φρέσκο το παρθένο ελαιόλαδο που επιλέγεται, τόσο το καλύτερο- για αυτό πάντα να φροντίζεται να κοιτάτε την ημερομηνία συλλογής της ελιάς στις συσκευασίες, πριν αγοράσετε λάδι ή το καταναλώσετε.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Terra Pura μπορείτε να βρείτε μια μοναδική συλλογή από παραδοσιακό Ελληνικό ελαιόλαδο από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.