Κορινθιακή Σταφίδα η Ελληνική Υπερτροφή

Κορινθιακή Σταφίδα η Ελληνική Υπερτροφή
Η Ένωση Παραγωγών Κορινθιακής Σταφίδας, από το 2009 εκπονεί ερευνητικές και  κλινικές μελέτες για να 
δείξει τα συστατικά των σταφίδων και τις ευεργετικές τους ιδιότητες στην ανθρώπινη υγεία.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από εθνικά και κοινοτικά κονδύλια. Συγκεκριμένα, η GSRT (Οργανισμός 
Διαχείρισης και Εφαρμογής για Δραστηριότητες ΕΤΑ και Καινοτομίας) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής 
Ανάπτυξης, χρηματοδοτούν μέρος του έργου.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

Η αντικατάσταση ανθυγιεινών σνακ από κορινθιακή σταφίδα σε συνηθισμένη και μέτρια ποσότητα μπορεί να 
βελτιώσει τους βιοδείκτες υγείας σε ασθενείς με ελεγχόμενο διαβήτη τύπου 2. Έχει βρεθεί ότι η υιοθέτηση 
αυτής της διατροφικής συνήθειας μπορεί να μειώσει τη διαστολική αρτηριακή πίεση και να αυξήσει τα 
επίπεδα αντιοξειδωτικών στο πλάσμα σε διαβητικούς ασθενείς τύπου 2.

 

Μόνο το 11% των ανθρώπων στην Ευρώπη και την Αμερική τρώνε τις συνιστώμενες μερίδες φρούτων και λαχανικών
Έτσι, τα βιοδραστικά συστατικά που προσλαμβάνουν δεν επαρκούν για τη διατήρηση της καλής υγείας και της 
προστασίας από ασθένειες. Οι σταφίδες περιέχουν αντιοξειδωτικά παρόμοια με αυτά των φρέσκων φρούτων που 
βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των ανθρώπων.

Οι σταφίδες είναι ένας μέτριου γλυκαιμικού  δείκτη καρπός. Μπορούν να καταναλωθούν σε μικρές ποσότητες 
ακόμη και από διαβητικούς  αντί για γλυκά σε μια ισορροπημένη διατροφή.

See the paper

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στη κορινθιακή σταφίδα μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο κακοηθειών στο 
στομάχι και στο παχύ έντερο. Έτσι, σε μια ισορροπημένη διατροφή, τα αντιοξειδωτικά σταφίδας μπορούν να 
βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας του πεπτικού μας συστήματος.