Ταλιολίνι με άγρια μανιτάρια και σάλτσα τρούφας

Υλικά

800 γρ. αποξηραμένα ταλιολίνι
400 γρ. άγρια μανιτάρια (πορτσίνι ή κάποιο άλλο είδος)
50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 mI ζωμός κοτόπουλου
120 mI κρέμα γάλακτος
120 γρ. βούτυρο
80 mΙ κονιάκ
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
12 γρ. πολτός άσπρης τρούφας
20 mI τρουφέλαιο
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βράζουμε τα ταλιολίνι για 7 λεπτά, σε αλατισμένο νερό, μαζί με 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι με το βούτυρο. Τα σβήνουμε με το κονιάκ και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό συνεχίζοντος το βράσιμο, μέχρι να μείνει ο μισός. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά: τον πολτό της άσπρης τρούφας, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε συνεχώς και στο τελευταίο στάδιο ρίχνουμε στη σάλτσα τα ταλιολίνι και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε στο πιάτο και περιχύνουμε με λάδι τρούφας. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και φετούλες τρούφας. Σημ.: Αν δεν βρείτε ολόκληρη ή πολτό τρούφας, αντικαθιστάτε με λάδι τρούφας.