Τα ιδιαίτερα αλείμματα μελιού του “Γαϊδαράκου”

Ένα εργαστήρι που στοχεύει στην υψηλή ποιότητα και θρεπτική

Τα προϊόντα του “Γαϊδαράκου” – αλείμματα με μέλι  από τα Δωδεκάνησα και ξηρούς καρπούς- βασίζονται σε πρώτες ύλες από αξιόπιστους παραγωγούς, που αναζήτησαν με υπομονή σε ολόκληρη την Ελλάδα…

 

terra 1

Ο γαϊδαράκος, το πιο αντιπροσωπευτικό οικόσιτο ζώο της ελληνικής υπαίθρου, γνωστό για την εργατικότητα, την υπομονή, την επιμονή και την αντοχή του, δάνεισε το όνομά του στο ομώνυμο εργαστήρι που ίδρυσαν το 2014 η Αγγελική Παπαράδη (τεχνολόγος γεωπόνος βιολογικής γεωργίας με εξειδίκευση στην ασφάλεια τροφίμων) μαζί με τον σύζυγό της Μιχάλη Ξυλούρη, ηλεκτρονικό μηχανικό.
Τα προϊόντα που παράγουν είναι αλείμματα με μέλι (το οποίο προμηθεύονται αποκλειστικά από τα Δωδεκάνησα) και ξηρούς καρπούς, βασίζονται σε πρώτες ύλες από αξιόπιστους παραγωγούς που αναζήτησαν με υπομονή σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η επιμονή τους στην υψηλή ποιότητα και η εφαρμογή μεθόδων παραγωγής φιλικών προς το περιβάλλον, έχει ως αποτέλεσμα προϊόντα υψηλής ποιότητας και ιδιαίτερης θρεπτικής αξίας, που έχουν ήδη βρει το δρόμο τους στις αγορές του εξωτερικού (Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία, Γερμανία).

Φιλοσοφία του “Γαϊδαράκου”, η απλότητα, η ποιότητα, η υγιεινή και η ευκολία. Για την παραγωγή των προϊόντων τους σέβονται τη φύση και επεξεργάζονται όσο το δυνατόν λιγότερο τις πρώτες ύλες τους. Επίσης, χαρακτηρίζονται για την υψηλή ποιότητα των συστατικών και την απουσία πρόσθετων, γλυκαντικών, συντηρητικών ή ενισχυτικών γεύσης. Ακόμη, τα προϊόντα παρασκευάζονται σε ελεγχόμενες εγκαταστάσεις, ενώ η γκάμα τους μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα στην καθημερινή μας ζωή: ιδανικά για το πρωινό, για παιδιά και μεγάλους.

terra 2

Τα προϊόντα που παράγουν είναι τέσσερα: άλειμμα με μέλι και αμύγδαλα, άλειμμα με μέλι, αμύγδαλα και κανέλα, άλειμμα με μέλι και φιστίκια, άλειμμα με μέλι και φουντούκια.
Δοκιμάσαμε το άλειμμα μελιού με φουντούκι και το άλειμμα μελιού με φιστίκι. Και τα δυο δείχνουν αμέσως την ποιότητα του μελιού τους, που κυριαρχεί στη γεύση με τα αρώματά του. Οι ξηροί καρποί έχουν μεστή, γεμάτη γεύση, η υφή είναι ελαφρά κοκκώδης και το κάθε άλειμμα, εν τέλει, απολαυστικό.

 

Πηγή: athinorama.gr