Ψητό χωριάτικο λουκάνικο και Μάραθο Σαλάτα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 Βάζο με Χωριάτικο Πικάντικο Λουκάνικο Παντέρη σε έξτρα παρθένο αρωματικό ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο από το βάζο

2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες

1 βολβό φινόκιο, κομμένο σε φέτες

αλάτι και μαύρο πιπέρι

6 φλιτζάνια σπανάκι

1 Κουταλιά της σούπας βαλσαμικό ξύδι

30gr μπλε τυρί, τριμμένο

ΟΔΗΓΙΕΣ

Θερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα κρεμμύδια και το μάραθο με 1 κουταλιά της σούπας αρωματικό λάδι, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι πιπέρι.

Βάζουμε στην σχάρα τα λαχανικά και τα λουκάνικα αφού πρώτα τα ταμπονάρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα χαράξουμε ελαφρά. Μαγειρεύουμε για 6 έως 8 λεπτά, γυρίζοντας τα τακτικά, μέχρι να ψηθούν και να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα τα λουκάνικα και να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα ψητά λαχανικά με το σπανάκι, το ξίδι και το υπόλοιπο της σούπας αρωματικού ελαιόλαδου και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρετε την σαλάτα σε πιάτα και στολίστε με τα λουκάνικα και το μπλε τυρί.

Χρησιμοποιείστε το υπόλοιπο λάδι από το βάζο για να τηγανίστε υπέροχες τηγανιτές πατάτες country.

Καλή σας όρεξη!