Μεσογειακή Πατατοσαλάτα

Στις συνταγές της Ασπρούλας, η Ξανθή δοκιμάζει το Μεσογειακό Μείγμα της SPAROZA  και προτείνει μία διαφορετική και ελαφριά πατατοσαλάτα με σάλτσα από κάσιους! Απλή στην παρασκευή της και οικονομική, μπορείτε να την απολαύσετε και ως κύριο γεύμα.

ΥΛΙΚΑ
500γρ. μικρές φρέσκες πατάτες βάρος καθαρισμένες
50γρ. κάσιους
100ml παγωμένο νερό
1 σκελίδα σκόρδου
χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1κ.γ.  μείγμα 15 βοτάνων & μπαχαρικών της Μεσογείου Sparoza, με ανθό αλατιού
2κ.σ. ελαιόλαδο
φύλλα αντράκλας ή άνηθο και μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα κάσιους με το παγωμένο νερό και τα αφήνουμε για τουλάχιστον μια ώρα.
Σε άλλο μπολάκι βάζουμε τα κομμένα κρεμμύδια μαζί με το μέλι και το μισό χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να μαριναριστούν.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και μια τσιμπιά αλάτι να βράσουν. Χρόνος βρασμού ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα των πατατών (δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι) Εμένα χρειάστηκαν 10 λεπτά από την ώρα του κοχλασμού.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για 5 λεπτά.
Σε δυνατό μπλέντερ βάζουμε τα κάσιους αφού τα έχουμε στραγγίξει και στεγνώσει μαζί με το σκόρδο το υπόλοιπο χυμό λεμονιού και 50ml παγωμένο νερό. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Θέλουμε μια σάλτσα ημίρρευστη όπως περίπου η μαγιονέζα. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τις πατάτες (αν είναι μεγάλες τις κόβουμε σε μικρότερες). Αραδιάζουμε από πάνω τα μαριναρισμένα κρεμμύδια και περιχύνουμε με τη σάλτσα και το ελαιόλαδο.
Στολίζουμε με φύλλα αντράκλας ή με άνηθο και μαϊντανό ανάλογα με τα γούστα μας και την εποχή.