Το Μέλι στο Πρόσωπό Σας

Το Μέλι στο Πρόσωπό Σας

Το μέλι έχει αναγνωριστεί ως πανάκεια για το δέρμα όλων των τύπων. Από την αρχαιότητα έχει καταστεί το φάρμακο για τη θεραπεία πληγών, εγκαυμάτων και πρηξιμάτων του δέρματος. Το μέλι δεν είναι μόνο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, αλλά περιέχει εκπληκτικές αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Αυτές οι ιδιότητες του μελιού θα καταπολεμήσουν την ακμή δημιουργώντας ένα πρόσωπο λαμπερό. Τι θα λέγατε, λοιπόν, να το χρησιμοποιήσετε αυτή τη φορά ως καθαριστικό ή μήπως ως μάσκα για το πρόσωπό σας;

Καθαριστικό προσώπου

Το μέλι φημίζεται για τις αντιβακτηριακές ιδιότητές του και για τη φροντίδα του δέρματος. Προσθέστε λίγη σκόνη από βιταμίνη C και κάποια αιθέρια έλαια για επιπλέον αντιβακτηριακή ιδιότητα. Παράλληλα, μπορείτε να αναμείξετε μερικές σταγόνες λεβάντα και λιβάνι.
Πλύνετε το πρόσωπο με ζεστό νερό. Τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα μελιού στα χέρια σας (συνήθως λιγότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού είναι αρκετό) και τρίψτε τα μεταξύ τους. Κάντε μασάζ στο δέρμα με κυκλικές κινήσεις.
Προαιρετικά: Αφήστε το για 5-10 λεπτά για βαθύ καθαρισμό πόρων.
Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε.

Μάσκα προσώπου

Φλούδα πορτοκαλιού, ακατέργαστο μέλι και βρώμη θα αποτελέσουν τα βασικά συστατικά της μάσκας που θα σας απαλλάξει από την ακμή και τα σπυράκια. Η βρώμη δεν τρέφει μόνο το δέρμα όλων των τύπων αλλά και απορροφά το υπερβολικό σμήγμα μέσα από τους πόρους. Αυτή η μάσκα προσώπου παρέχει θρέψη, απολέπιση και καθαριστικά οφέλη στο δέρμα.

Συστατικά
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από φλούδα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού βρώμη

Οδηγίες

Αναμείξτε τα παραπάνω συστατικά σε ένα μικρό μπολ. Καλύψτε το πρόσωπό σας με το μείγμα αφού προηγουμένως πλύνετε καλά τα χέρια σας. Αφήστε τη μάσκα για 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να ξαπλώσετε, να κλείσετε τα μάτια σας και να χαλαρώσετε, ενώ τα τρία συστατικά θα κάνουν τα μαγικά τους. Τέλος, ξεπλύνετε το πρόσωπό σας και στεγνώστε το με μια καθαρή πετσέτα.

 

 

Πηγή: http://www.flowmagazine.gr