Κολοκυθόσουπα Βελουτέ – Μια γευστική συνταγή για τις κρύες μέρες του χειμώνα:
ΥΛΙΚΑ:
- 1½ κιλό κίτρινη κολοκύθα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 800 γρ νερό
- 4 κ.σ. Chutney Goji berry-Μήλο-Κουρκουμά
- 500 ml φρέσκο γάλα
- 1 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
- 200 γρ γραβιέρα
- 300 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- ηλιόσπορους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- καθαρίζουμε την κολοκύθα από τους σπόρους και τη φλούδα της, την κόβουμε κομμάτια, τη λαδώνουμε ελαφρά
- την τοποθετούμε σε ταψί επάνω σε λαδόκολλα και σκεπάζουμε αλουμινόχαρτο
- την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240 βαθμούς για 30 λεπτά
- σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά για 5′ για να μαλακώσει
- ρίχνουμε μέσα το γάλα και το νερό να βράσουν
- συμπληρώνουμε στο μείγμα που βράζει τα κομμάτια της ψημένης κολοκύθας και βράζουν όλα μαζί για 15′
- προσθέτουμε το chutney goji berry-μήλο-κουρκουμά, αλάτι & πιπέρι
- κατεβάζουμε από τη φωτιά και περνάμε το μείγμα στο μίξερ χειρός για ομογενοποιημένη βελουτέ υφή
- ρίχνουμε μέσα τη γραβιέρα και το στραγγιστό γιαούρτι
- σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο σούπας
- πασπαλίζουμε με τους ηλιόσπορους
Μία συνταγή πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες!
Απολαύστε τη με ψωμί ψημένο ή κρουτόν.
Καλή σας όρεξη!